Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläiset eivät saa Turkille irvailevia paitoja – pakotteet estävät paitojen tuonnin Turkista

Ulkomaat
 
konasov.com
Kuvakaappaus Alexander Konasov -verkkokaupan etusivulta.
Kuvakaappaus Alexander Konasov -verkkokaupan etusivulta. Kuva: konasov.com

Suuri osa Venäjän verkkokauppojen printteihinsä käyttämistä t-paidoista valmistetaan Turkissa.

Venäläiset verkkokauppiaat eivät saa Turkkia loukkaavia t-paitoja myyntiin, koska Turkissa valmistettavat paidat eivät pääse markkinoille Venäjän Turkin-vastaisten sanktioiden vuoksi.

Asiasta kertovat venäläinen Meduza-verkkolehti, Moscow Times ja brittilehti The Guardian.

Printtipaitakauppa Alexander Konasov tarjoaa verkkosivuillaan kymmeniä erilaisia presidentti Putinia imartelevia t-paitoja sekä ainakin yhtä Turkille irvailevaa tekstipaitaa. Konasov lupasi tilaajille, että paidat tulisivat myyntiin joulukuun 15. päivä. Nyt lupausta ei ehkä pystytä pitämään.

Myös tekstiiligraafikko Katja Dobryakova vahvisti venäläiselle RSN-uutistoimistolle, että tekstiilitoimituksissa Turkista on ollut viivästyksiä ja vaikeuksia.

Suuri osa Venäjän verkkokauppojen printteihinsä käyttämistä t-paidoista valmistetaan Turkissa.

Venäjä on kieltänyt ainakin jo turkkilaisten hedelmien ja vihannesten maahantuonnin. Marras–joulukuun vaihteessa maiden välisille tulliasemille pysäytettiin Turkin vientijärjestön mukaan 1 250 rekkaa. Rossiskaja Gazeta -lehden ylläpitämän Russia Beyond The Headlines -sivuston mukaan Venäjän tekstiilituonti Turkista oli kuluvan vuoden ensimmäisten kolmen vuosineljänneksen aikana noin 514 miljoonan dollarin arvosta.

Alexander Konasov on suuri trendivaatefirma, jolla on useita myymälöitä ympäri Venäjää. Meduza-uutissivuston mukaan yrityksellä olisi tekeillä myös tomaatteihin liittyvä paita, joka irvailee Venäjän Turkille asettamalle tuontikiellolle.

”Asiakkaamme seuraavat uutisia ja haluavat ilmaista solidaarisuutensa”, Konasov sanoi.

Venäjän ja Turkin diplomaattinen selkkaus käynnistyi marraskuun lopulla, kun Turkki ampui alas Venäjän ilmavoimien hävittäjän, joka loukkasi Turkin ilmatilaa. Maiden välillä oli ollut kiistaa jo aiemminkin, sillä Venäjä pommitti osana Syyrian operaatiotaan Turkin rajan tuntumassa olevia turkmeenijoukkoja. Turkin mukaan alueella ei ollut ääriliikkeitä, mutta Venäjän mukaan on.

Kriisin seurauksena Venäjä on kauppapakotteiden lisäksi lopettanut turkkilaisten viisumivapauden ja kieltänyt venäläisiltä turismin Turkkiin.

Niinpä yhdessä Alexander Konasovin myyntiin suunnittelemassa t-paidassa lukee: ”Me emme tarvitse Turkin rantoja, meillä on jo Krim ja luminen Sotši”. Muihin Konasovin jo myymiin trendituotteisiin voi tutustua esimerkiksi yrityksen Instagram-tilillä:

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat