Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ecuador ja Ruotsi sopivat Assangen kuulustelemisesta

Ulkomaat
 
Olivia Harris / Reuters
Wikileaksin perustaja Julian Assange puhui medialle Ecuadorin Lontoon-suurlähetystön parvekkeelta elokuussa 2012.
Wikileaksin perustaja Julian Assange puhui medialle Ecuadorin Lontoon-suurlähetystön parvekkeelta elokuussa 2012. Kuva: Olivia Harris / Reuters

Ecuador ja Ruotsi ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka perusteella Ruotsi voi kuulustella vuotosivusto Wikileaksin perustajaa Julian Assangea Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ecuadorin ulkoministeriö tiedotti yli puoli vuotta neuvotellun sopimuksen solmimisesta viikonloppuna.

Assange on ollut Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä jo yli kolme vuotta. Hän pakeni suurlähetystöön kesäkuussa 2012 välttääkseen karkotuksen Ruotsiin, jossa viranomaiset ovat halunneet kuulustella häntä seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvistä syytöksistä.

Assange on kiistänyt syytökset. Lisäksi hän sanoo pelkäävänsä, että Ruotsi luovuttaisi hänet eteenpäin Yhdysvaltoihin, jossa hän voisi joutua syytteeseen salaisten diplomaatti- ja sotilasdokumenttien julkaisusta viisi vuotta sitten. Kyseessä oli yksi Yhdysvaltain suurimmista tietovuodoista.

Britannia on arvostellut Ecuadoria australialaisen Assangen asuttamisesta suurlähetystössään Knightsbridgen hienostokaupunginosassa Lontoossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat