Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pastorin epäillään kavaltaneen seurakunnilta yli miljoonan New Yorkissa – käytti rahat miesprostituoituun

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvalloissa katolilaista pastoria syytetään niin kolehti- kuin urkurahojen varastamisesta. 53-vuotiaan pastorin epäillään kuluttaneet rahat 36-vuotiaaseen miesystäväänsä, jolle maksoi tuhat dollaria jokaisesta seksiaktista.

New Yorkin Bronxissa toimineen katolisen pastorin epäillään kavaltaneet vähintään miljoona dollari työnantajiltaan. Hänen epäillään käyttäneen rahat miesprostituoituun.

Häntä vastaan käynnistetty oikeusprosessi, jossa asianomistajina ovat hänen entinen ja nykyinen työnantajansa, St. Francis Carbini Roosevelt Islandilla ja St. Frances de Chantalin kirkko Throggs Neckin alueella. Asiasta kertovat New York Post ja New York Daily News.

Epäilyt alkavat jo vuodesta 2003. Pastorin kerrotaan irtisanoutuneen työstään lauantaina.

Tuomioistuimen aineistojen mukaan pastoria syytetään muiden muassa kahdenkymmenen dollarin setelien varastamisesta kolehtivadilta sekä Roosevelt Islandin seurakunnan uusien urkujen hankintaan tarkoitettujen varojen kavaltamisesta.

Hän myös palkkasi miesprostituoidun seurakunnan varainkeruuta harjoittaneeseen kauppaan, josta pariskunta syytteen mukaan vei rahaa. Pastorin epäillään vielä tuhonneen kirjanpidon jälkiensä peittämiseksi.

Pelkästään vuonna 2012 pastorin väitetään käyttäneen noin 60 000 dollaria huumeisiin ja huumaaviin lääkkeisiin, joita hän käytti prostituoidun kanssa. Pastori osti myös pariskunnalle kodin New Jerseysta ja maksoi kauppahinnan käteisellä.

Pastorin seuralainen sai pastorilta tuhannen dollarin korvauksen jokaisesta kerrasta, kun harrasti tämän kanssa sadomasokistista seksiä.

Pastorin kahta entistä työnantajaa edustava juristi Michael Dowd epäilee New York Postin mukaan, että pastori on vienyt rahaa enemmän kuin mistä häntä syytetään. Kaikkea ei voi todistaa.

”Olen pöyristynyt, että mies on voinut jatkaa toimintaansa ainakin yhdeksän vuotta eikä arkkihiippakunta ole tehnyt asialle mitään”, Dowd sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat