Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

23 kuoli iskussa basaariin Pakistanissa – terroristijärjestö Lashkar-e-Jhangvi ilmoittautui tekijäksi

Ulkomaat
 

Terroristi-iskussa ruuhkaiseen basaariin Pakistanin luoteisosan heimoalueilla kuoli sunnuntaina ainakin 23 ihmistä ja loukkaantui 50, uutistoimistot kertovat.

Uutistoimisto AFP:n mukaan terroristijärjestö Lashkar-e-Jhangvi ilmoitti myöhemmin olevansa pommi-iskun takana.

Isku tehtiin käytettyjen vaatteiden myyntiin keskittyneeseen basaariin Parachinarissa. Alueella asuu paljon shiiamuslimeita, kun koko Pakistanissa sunnalaiset ovat enemmistönä.

Lashkar-e-Jhangvi on sunnalainen äärijärjestö, joka on viime vuosina tehnyt säännöllisesti terrori-iskuja Pakistanin shiiavähemmistöä vastaan.

Sunnuntaina se ilmoitti iskun olleen kosto shiiojen tuesta Iranille ja Syyrian presidentille Bashar al-Assadille.

”Varoitamme shiiavanhempia, että elleivät he lopeta lastensa osallistumista Bashar al-Assadin sotaan, tällaisia iskuja tulee lisää”, järjestön tiedottajana esiintyvä Ali Bin Sufiyan sanoi AFP:n mukaan.

Parachinar sijaitsee Kurramissa, joka on yksi Pakistanin puoliautonomisista heimoalueista, joissa voimassa ovat paikalliset lait ja tavat. Se sijaitsee Afganistanin rajalla.

Pakistanin viranomaiset ovat taistelleet alueelle islamistisia äärijärjestöjä vastaan siitä asti, kun äärijärjestö Taleban kaatui Afganistanissa 2001 ja Talebanin ja terroristijärjestö al-Qaidan edustajat pakenivat Afganistanista.

Äärijärjestöjen iskuissa on kuollut ainakin 25 000 ihmistä, AFP kertoo.

Tänä vuonna väkivalta on vähentynyt hieman, kun Pakistanin joukot ovat tehostaneet toimintaansa.

Reutersin mukaan Kurramissa paikalliset shiialaiset ovat myös pelänneet Talebanista irtautuneiden ryhmien tai alueelle levinneen terroristijärjestö Isisin yrittävän tehdä heitä vastaan iskuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat