Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenettuhannet mielenosoittajat puolustivat hallitusta Puolassa

Ulkomaat
 
KACPER PEMPEL / Reuters
Mielenosoittajat puolustivat Puolan Laki ja oikeus -nimistä hallituspuoluetta Varsovassa sunnuntaina.
Mielenosoittajat puolustivat Puolan Laki ja oikeus -nimistä hallituspuoluetta Varsovassa sunnuntaina. Kuva: KACPER PEMPEL / Reuters

Kymmenettuhannet ihmiset marssivat Puolan pääkaupungissa Varsovassa sunnuntaina osoittaakseen tukensa maan tuoreelle konservatiivihallitukselle.

Mielenosoitus tapahtui päivä sen jälkeen, kun 50 000 ihmistä kokoontui Varsovassa vastustamaan konservatiivisesta ja euroskeptisestä Laki ja oikeus -puolueesta (PiS) koostuvaa hallitusta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan mielenosoittajat heiluttivat Puolan ja PiS:n lippuja ja huusivat puolueen johtajan Jaroslaw Kaczynskin ja Puolan presidentin Andrzej Dudan nimiä.

PiS sai suurvoiton parlamenttivaaleissa lokakuussa. Se pyyhki pöytää kahdeksan vuotta valtaa pitäneellä Kansalaisfoorumi-puolueella läpi maan ja sai historiallisen enemmistön parlamenttiin.

Uusi hallitus on jo ehtinyt muun muassa vaihtaa Puolan perustuslakituomioistuimen tuomarit ja tiedustelupalveluiden johdon.

Opposition mielestä tuomareiden vaihto oli laiton. PiS puolestaan on sanonut, että tuomarit täytyi vaihtaa, jotta valtasuhteet säilyvät tasapainossa. PiS:n mielestä lakia rikkoi jo Puolan edellinen hallitus nimittäessään silloin tuomarit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat