Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Mattoveitsellä pahoinpidelty” pariisilais­opettaja paljasti sepittäneensä tarinan – väitti puukottajan huutaneen Isisiä

Ulkomaat
 
CHARLES PLATIAU
Ranskan poliiseja ja journalisteja koululla, jonka opettaja väitti maanantaina Isisiä huutaneen miehen hyökänneen hänen kimppuunsa veitsellä uhaten. Myöhemmin opettaja myönsi valehdelleensa.
Ranskan poliiseja ja journalisteja koululla, jonka opettaja väitti maanantaina Isisiä huutaneen miehen hyökänneen hänen kimppuunsa veitsellä uhaten. Myöhemmin opettaja myönsi valehdelleensa. Kuva: CHARLES PLATIAU

Pariisilaiskoulussa työskentelevä opettaja ei joutunutkaan mattoveitsellä ja saksilla aseistautuneen Isisin kannattajan puukottamaksi maanantaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Paikallinen syyttäjänvirasto kertoi iltapäivällä maanantaina opettajan tunnustaneen keksineensä tarinan.

Aiemmin maanantaina 45-vuotias opettaja väitti viranomaisille AFP:n mukaan, että hänen kimppuun hyökännyt mies olisi iskunsa aikana viitannut jihadistijärjestö Isisiin huutamalla: ”Tämä on Daesh [Isis]. Tämä on varoitus”.

Nyt viranomaiset selvittävät, miksi opettaja sepitti hyökkäyksen.

Uutinen väitetystä hyökkäyksestä levisi eri viestimissä Suomessa ja ulkomailla maanantain aikana. Ranskassa opetusministeri Najat Vallaud-Belkacem myös vieraili Aubervilliersissä ja tuomitsi väitetyn hyökkäyksen.

Alkuperäisen uutisen mukaan Jean-Perrin d’Aubervilliersin koulun opettaja oli yksin luokassaan valmistautumassa oppituntiin hieman kello kahdeksan jälkeen Suomen aikaa, kun hyökkääjä kävi hänen kimppuunsa.

Aseistautumattoman hyökkääjän kerrottiin löytäneen veitsen ja sakset luokkahuoneesta ja lähteneen lopulta pakoon.

Poliisi käynnisti etsinnät väitetyn epäillyn löytämiseksi, koulun oppitunteja peruttiin ja paikalliset ehtivät huolestua.

Ranskalaiskoulujen turvatoimia on viime aikoina kiristetty. Isisin ranskankielinen julkaisu Dar-al-Islam kehotti marraskuisessa numerossaan Isisin seuraajia tappamaan ei-uskonnollisia opettajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat