Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahdelle ruotsalaiselle elinkautinen Syyriassa tehdyistä murhista

Ruotsissa on ensimmäistä kertaa annettu tuomio terroristijärjestö Isisin harjoittamaan terrorismiin osallistumisesta ulkomailla.

Ulkomaat
 

Oikeus katsoi teloitusvideoiden olevan vahva todiste nyt Göteborgissa asuvien miesten osallisuudesta Isisin terroritekoihin Syyriassa, kertovat ruotsalaismediat.

Göteborgin käräjäoikeuden mukaan Hassan Al-Mandlawi ja Al Amin Sultan osallistuivat teloituksiin, jotka videoitiin pelottelutarkoituksessa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsissa annetaan tuomio terroristijärjestö Isisin toimintaan osallistumisesta Syyrian maaperällä.

Oikeuden mukaan elinkautiseen vankeuteen tuomitut osallistuivat kahden vangin tappamiseen Syyriassa vuonna 2013. Oikeudenkäynnin aikana näytettiin useasti raakoja videoita teloituksista, joihin miesten katsotaan osallistuneen.

Maanantaina päätöksensä antanut käräjäoikeus piti videoita vahvana todisteena miesten osallisuudesta teloituksiin, vaikka nämä eivät itse pidelleetkään surma-asetta.

”Koska murhien ja niiden filmaamisen tarkoitus oli levittää vakavaa pelkoa sekä Syyrian että muiden maiden sellaisissa kansalaisissa, jotka eivät usko islamin oppeihin, oikeus katsoo syyttäjän tavoin, että kyse on ollut terroriteosta”, oikeuden päätöksessä todetaan Aftonbladet-lehden mukaan.

Syyttäjä Agnetha Hildingin mukaan tuomio on tärkeä viesti siitä, että Ruotsissa voidaan nostaa syyte ja tuomita myös ulkomailla tehdyistä rikoksista.

Tuomitut aikovat valittaa saamistaan tuomioista. Heidän asianajajiensa mukaan teloitusvideot eivät ole riittävän vahva todiste syyllisyydestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat