Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pomminkestävän säkin toivotaan parantavan lentoturvallisuutta – imee kuumuuden ja paineaallon sisäänsä

Ulkomaat
 
Pomminkestävä säkki imee sisäänsä lentokoneen ruumassa tapahtuvan räjähdyksen
Pomminkestävä säkki imee sisäänsä lentokoneen ruumassa tapahtuvan räjähdyksen
Ryhmä kansainvälisiä tutkijoita kertoo kehittäneensä lentokoneen ruumaan asennettavan pomminkestävän säkin, joka alustavissa testeissä on onnistunut pitelemään räjähdyksen voimaa sisällään.

Ryhmä kansainvälisiä tutkijoita kertoo kehittäneensä lentokoneen ruumaan asennettavan pomminkestävän säkin, joka alustavissa testeissä on onnistunut pitelemään räjähdyksen voiman sisällään, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lukuisista kudoskerroksista ja komposiiteista koostuvaa Fly-Bag -säkkikangasta on testattu aidonkaltaisissa tilanteissa, joissa yhteen matkalaukkuun asetettu pommi räjähtää koneen lastiruumassa olevassa matkalaukussa.

Säkki on onnistunut vaimentamaan räjähdystä niin hyvin, ettei lentokoneen runko ole rikkoutunut. Säkki suojaa pommin paineaallon ja sirpalevaikutuksen lisäksi myös räjähdyksestä syntyvältä kuumuudelta. Räjähdyksen yhteydessä Fly-Bag laajenee, mutta ei repeydy.

”Vuoden 1988 Lockerbien pommiturman jälkeen lentokoneyhtiöt ovat käyttäneet paljon aikaa koneen ruumaan kohdistuvien uhkien ehkäisemiseksi. Uskon, että Fly-Bag saattaa muuttaa matkatavaroiden kuljetuksessa käytössä olevia käytäntöjä”, kertoo brittiläinen turvallisuusasiantuntija Matthew Finn uutistoimisto Reutersille.

Fly-Bagin on kehittänyt Sheffieldin yliopiston alaisuudessa toimiva Blastech-yhtiö.

Länsimaiden viranomaiset pitävät mahdollisena, että koneen ruumassa tapahtunut räjähdys tuhosi venäläisen matkustajakoneen viime lokakuussa Egyptin yllä. Turmassa kuoli 224 ihmistä. Terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa Siinailla tapahtuneen koneturman takana. Egypti kiistää kuitenkin edelleen, että terrorismilla oli mitään yhteyttä koneen maahansyöksyyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat