Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angela Merkel piti vahvan puheen pakolaistilanteesta ja lunasti puolueensa tuen

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
RALPH ORLOWSKI / Reuters
Angela Merkel puhui Saksan kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Karlsruhessa maanantaina.
Angela Merkel puhui Saksan kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Karlsruhessa maanantaina. Kuva: RALPH ORLOWSKI / Reuters

Lähes kymmenen minuuttia jatkuneet aplodit Saksan kristillisdemokraattien (CDU) puoluekokouksessa saattoi keskeyttää vain niiden kohde itse. Selvästi helpottunut Angela Merkel nousi uudestaan puhujapaikalle, ja kehotti puoluekokousta tarttumaan töihin.

Merkelin yli tunnin puheesta suurin osa käsitteli sitä, kuinka Saksa voi hoitaa pakolaistilanteen. Sunnuntai-iltana valmistuneessa puoluekokouksen julistuksen luonnoksessa CDU ottaa aiemmin tiukemmin kantaa siihen, että Saksaan tulevien pakolaisten määrää on vähennettävä. Tarkkaa ylärajaa se ei määrittele.

CDU:n puoluekokous äänestää julistuksen hyväksymisestä. Edustajien joukossa on paljon Merkelin pakolaispolitiikkaan pettyneitä.

Merkel palasi puheessaan hetkeen elokuun viimeisenä päivänä, jolloin hän sanoi tiedotustilaisuudessa Berliinissä lentäväksi lauseeksi ja myös pilkkalauseeksi muuttuneet sanat ”Me pystymme tähän”.

”Minulta on yhä uudestaan kysytty, kuinka voitte sanoa noin. Sanon niin, koska se kuuluu maamme identiteettiin. Kristillisdemokraatit pystyvät näyttämään, millaisia arvomme ovat”, Merkel sanoi.

Hän myönsi, että tehtävä on jättimäinen jopa Saksan kokoiselle talousmahdille.

”Olemme jo tehneet paljon: olemme tehneet listan turvallisista lähtömaista, meidän täytyy palauttaa nopeammin he, jotka eivät voi jäädä, myös osa afganistanilaisista. Meidän täytyy rajoittaa perheiden yhdistämistä”, Merkel sanoi.

Hän vaati, että Saksan täytyy onnistua tulijoiden integraatiossa", Merkel sanoi.

Merkel sai erityisen voimakkaat aplodit, kun hän kritisoi sosiaalidemokraatteja ja vihreitä pakolaiskriisin hoidossa. Hän vakuutti konservatiivien varmistavan kunnille pakolaisten vastaanottoon rahaa.

RALPH ORLOWSKI / Reuters
Angela Merkel puhui Saksan kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Karlsruhessa maanantaina.
Angela Merkel puhui Saksan kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Karlsruhessa maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat