Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhden teeman puoluekokous

Ulkomaat
 
Tiina Rajamäki Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja.

Megalomaaniset ovat puitteet, joissa maanantaina ja tiistaina toisensa kohtaavat Euroopan suurimman maan kristillisdemokraattien poliitikot. Siellä myös puolueen euroedustajat kohtaavat pienten kaupunkien kunnallispoliitikot.

Jälkimmäiset ovat saaneet kohdata koko syksyn ajan pakolaistilanteesta huolestuneita kansalaisia ja perustella heille liittokansleri Angela Merkelin politiikkaa, vaikka olisivatkin olleet siitä itsekin toista mieltä. Ja nämä kummatkin puolueen ryhmät ja myös kaikki ryhmät heidän välillään halusivat kuulla, mitä Saksan rajat avanneella puheenjohtajalla on nyt sanottavana.

Liittokansleri ja CDU:n puoluehallitus päättivät tiivistää pakolaispolitiikkaa. Siihen on puolueessa kova paine. Mitä se tarkoittaa käytännön toimina, että ”pakolaisten määrää vähennetään”, nähdään vasta kun Saksan hallitus on niistä asioista päättänyt.

Merkel käytti tunnin puheensa uskon luomiseen siihen, että CDU-puolueen on kannettava vastuuta, vaikka kukaan muu ei sitä Euroopassa tekisi. Merkelin sekä järkeen, ylpeyteen että tunteisiin vetoava puhe osui maaliinsa. Etukäteenhän kokouksen odotettiin olevan pelkkää Merkelin grillausta.

Niin ei käynyt. Harvoin on liittokanslerin kasvoilla nähty niin helpottunutta hymyä kuin puheen jälkeen – aplodit eivät ottaneet laantuakseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat