Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabia perustaa 34 muslimivaltion liittouman taistelemaan terrorismia vastaan

Ulkomaat
 
AFP
Mandel Ngan / Reuters
Saudi-Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeir saapui ministeritapaamiseen Ranskan ulkoministeriöön maanantaina.
Saudi-Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeir saapui ministeritapaamiseen Ranskan ulkoministeriöön maanantaina. Kuva: Mandel Ngan / Reuters

Saudi-Arabia perustaa 34 islamilaisen valtion liittouman taistelemaan terrorismia vastaan, Saudi-Arabian valtion uutistoimisto SPA ilmoitti tiistaina.

Liittoumaan tulevat Egypti, Turkki ja Persianlahden arabivaltiot, mutta ei Saudi-Arabian vanhaa vihollista Irania. Mukaan tulee valtioita myös muualta Lähi-idästä, Afrikasta ja Aasiasta, ja sille on ilmaissut tukensa esimerkiksi maailman suurin muslimivaltio Indonesia.

Liittouman on määrä koordinoida sotilasoperaatioita ja tiedustelua terrorismia vastaan. Sen päämaja perustetaan Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin.

”Liittouma ryhtyy kamppailuun islamilaisen maailman terrorismi-ongelmaa vastaan, ja siitä tulee liittolainen maailmanlaajuisessa taistelussa kanssa tätä vitsausta vastaan”, Saudi-Arabian puolustusministeri, kruununprinssi Mohammad bin Salman al-Saud sanoi tiedotustilaisuudessa Riadissa tiistaina.

Yhdysvallat on vaatinut laajempaa kansainvälistä yhteistyötä taistelussa Syyrian ja Irakin alueella vaikuttavaa terroristijärjestöä Isisiä vastaan. Yhteistyötä on häirinnyt muun muassa Jemenin sisällissota, jossa Saudi-Arabia ja monet Persianlahden arabimaista ovat osallisina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat