Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CNN: Pariisin iskujen pääsuunnittelija johti iskuja puhelimitse Bataclanin konserttisalin läheltä

Ulkomaat
 
Ihmiset pakenevat Bataclan-konserttisalista
Ihmiset pakenevat Bataclan-konserttisalista
Le Monden toimittaja tallensi tämän videon Bataclan-konserttipaikalta, kun ihmiset pakenevat ampujia. Videota ei suositella herkimmille katsojille. Kuva: Le Monde/Reuters

Pariisin Bataclanin konserttisalin terrori-iskua ilmeisesti johdettiin puhelimella muutaman korttelin päästä, uutiskanava CNN kertoo.

Ranskalaisen terrorismiasiantuntijan Jean Charles Brisardin mukaan Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud seisoi iskujen ajan kadulla noin tunnin ajan ”huutamassa puhelimeen”.

Belgialaismarokkolainen Abaaoud kuoli Pariisissa iskuja seuraavalla viikolla poliisin marraskuun 18. päivänä.

”Abaaoudin läsnäolo iskujen tekopaikkojen läheisyydessä viittaa siihen, että hän on valvonut ja johtanut iskuja, ja että hän antoi suoria käskyjä ja ohjeita Bataclanin sisällä oleville terroristeille”, terrorismin tutkija Brisard kirjoittaa maanantaina julkaistussa Combating Terrorism Center -tutkimuslaitoksen julkaisussa Sentinelissä.

Silminnäkijä kertoi terrori-iskujen tutkijoille käyneensä illan aikana useita kertoja Bataclanin lähistölle pysäköimänsä auton luona ja Abaaoudin olleen samassa paikassa joka kerralla. Silminnäkijän mukaan Abaaoud oli erittäin kiihtynyt.

Viimeisellä kerralla ohi kävellessä silminnäkijä näki Abaaoudin kasvot. Abaaoud oli ajanut hiuksensa pois, mutta todistaja kertoi tunnistaneensa hänet heti, kun Abaaoudista oli julkaistu viestimissä valokuvia.

Televalvontatietojen mukaan Abaaoud puhui aiemmin samana iltana puhelimessa Pariisin Stade de France -stadionille iskeneen terroristin Bilal Hadfin kanssa juuri ennen kuin kolme itsemurhaiskijää räjäyttivät itsensä stadionilla.

Pariisin iskujen tutkinta on paljastanut myös, että ainakin kahdeksan iskuissa mukana ollutta on käynyt Syyriassa. Brisardin mukaan valtaosa heistä palasi Eurooppaan elokuussa.

Iskujen toiseksi suunnittelijaksi epäilty Salah Abdeslam on yhä vapaana. Hänet pysäytettiin Belgian rajalla muutamaa tuntia iskujen jälkeen, mutta tuolloin häntä ei vielä ollut yhdistetty iskuun, ja hänet päästettiin läpi.

Brisardin mukaan Abdeslam teki syyskuussa ja lokakuussa useita matkoja Brysselin ja Pariisin välillä ja vieraili myös Italiassa, Unkarissa ja Itävallassa.

Kaikki Pariisin terrori-iskuihin liittyvät uutiset löytyvät erikoissivulta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat