Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Los Angelesin koulut avataan tänään – uhkaava sähköposti sulki 1 200 koulua

Ulkomaat
 
HS–Reuters
JONATHAN ALCORN / Reuters
Opiskelijat seisoskelevat Venice High Schoolin edustalla Los Angelesissa.
Opiskelijat seisoskelevat Venice High Schoolin edustalla Los Angelesissa. Kuva: JONATHAN ALCORN / Reuters

Los Angeles aikoo avata tänään keskiviikkona kaupungin yli tuhat koulua, jotka suljettiin pommiuhkauksen takia tiistaina.

Asiasta kertoi kaupungin koulutoimenjohtaja tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaan.

The New York Timesin mukaan New Yorkin viranomaiset saivat saman uhkaviestin, mutta he tulkitsivat sen perusteettomaksi.

New Yorkin poliisipäällikkö William Bratton sanoi jo aikaisemmin tiistaina, että Los Angelesissa ”ylireagoitiin” uhkaviestiin.

”Se oli niin yleisluontoinen, omituinen ja kohdistui niin moneen koulujärjestelmään samaan aikaan”, sanoi New Yorkin pormestari Bill de Blasio tiistaina.

”Lasten pitäisi olla koulussa tänään. Olemme varuillamme, mutta olemme ehdottomasti varmoja, että koulumme ovat turvallisia”, pormestari sanoi.

Viestin IP-osoite on Frankfurtissa Saksassa, mutta se saattoi olla vain kierretty Saksan kautta.

The New York Timesin mukaan viesti oli lähetetty ”koulun oppilaille”. Viestissä viitattiin reppuihin ja paketteihin, sanoi Los Angelesin koulupiirin johtaja Ramon C. Cortines tiistaina.

Viestin alkuperää tutkivat Los Angelesin poliisi ja liittovaltion keskusrikospoliisi FBI.

Cortines sanoo, että koulut pysyvät kiinni siihen asti, kunnes jokainen rakennus on tutkittu ja todettu turvallisiksi. Alueella toimii 1 200 koulua.

Uutistoimisto Reutersin mukaan koulut suljettiin heti sen jälkeen, kun viranomaiset olivat ilmoittaneet, että aluetta uhkaa määrittelemätön uhka. Viranomaiset määräsivät sulkemiskehoituksen jälkeen tutkimaan kaikki alueen koulut.

Vanhempia pyydettiin pitämään Los Angelesin noin 643 000 opiskelijaa kotona, jotta viranomaiset pystyvät tutkimaan alueen kaikki koulut. Los Angeles on Yhdysvaltojen toiseksi suurin koulupiiri.

Viranomaisten mukaan tämä oli ensimmäinen kerta yli vuosikymmeneen, kun Los Angelesin kaikki koulut suljettiin.

Viranomaisten tiistaina ilmoittama uhka tuli vain vajaa kaksi viikkoa Kalifornian joukkosurman jälkeen. 14 ihmistä kuoli ja 17 haavoittui joukkoammuskelussa kehitysvammaisille palveluja tarjoavassa valtion virastossa San Bernardinossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat