Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Los Angelesissa suljettiin kaikki koulut uhkauksen takia – New Yorkissa samanlainen viesti tulkittiin perusteettomaksi

Ulkomaat
 
HS–Reuters
JONATHAN ALCORN / Reuters
Opiskelijat seisoskelevat Venice High Schoolin edustalla Los Angelesissa.
Opiskelijat seisoskelevat Venice High Schoolin edustalla Los Angelesissa. Kuva: JONATHAN ALCORN / Reuters

Viranomaiset sulkivat kaikki koulut uhkaviestin takia tiistaina Los Angelesissa Yhdysvalloissa. Viesti tuli sähköpostilla koulupiirin hallituksen jäsenelle. Viestin IP-osoite on Frankfurtissa Saksassa.

The New York Timesin mukaan viesti oli lähetetty ”koulun oppilaille”. Viestissä viitattiin reppuihin ja paketteihin, sanoo Los Angelesin koulupiirin johtaja Ramon C. Cortines. Juuri enempää hän ei viestistä paljastanut.

Viestin alkuperää tutkivat Los Angelesin poliisi ja liittovaltion keskusrikospoliisi FBI.

Cortines sanoo, että koulut pysyvät kiinni siihen asti, kunnes jokainen rakennus on tutkittu ja todettu turvallisiksi. Alueella toimii 1 200 koulua.

Uutistoimisto Reutersin mukaan koulut suljettiin heti sen jälkeen, kun viranomaiset olivat ilmoittaneet, että aluetta uhkaa määrittelemätön uhka. Viranomaiset määräsivät sulkemiskehoituksen jälkeen tutkimaan kaikki alueen koulut.

Vanhempia pyydettiin pitämään Los Angelesin noin 643 000 opiskelijaa kotona, jotta viranomaiset pystyvät tutkimaan alueen kaikki koulut. Los Angeles on Yhdysvaltojen toiseksi suurin koulupiiri.

The New York Timesin mukaan New Yorkin viranomaiset saivat samanlaisen uhkaviestin ulkomailta, mutta he ovat tulkinneet sen perusteettomaksi.

”Se oli niin yleisluontoinen, omituinen ja kohdistui niin moneen koulujärjestelmään samaan aikaan”, sanoi New Yorkin pormestari Bill de Blasio tiistaina.

”Lasten pitäisi olla koulussa tänään. Olemme varuillamme, mutta olemme ehdottomasti varmoja, että koulumme ovat turvallisia”, pormestari sanoi.

Viranomaisten mukaan tämä oli ensimmäinen kerta yli vuosikymmeneen, kun Los Angelesin kaikki koulut suljettiin.

Viranomaisten tiistaina ilmoittama uhka tuli vain vajaa kaksi viikkoa Kalifornian joukkosurman jälkeen. 14 ihmistä kuoli ja 17 haavoittui joukkoammuskelussa kehitysvammaisille palveluja tarjoavassa valtion virastossa San Bernardinossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat