Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook, Google ja Twitter lupaavat poistaa vihapuheet vuorokaudessa ilmoituksesta Saksassa

Ulkomaat
 
DADO RUVIC / Reuters
Uusi sopimus helpottaa käyttäjien mahdollisuuksia puuttua internetissä havaittuun vihapuheeseen Saksassa.
Uusi sopimus helpottaa käyttäjien mahdollisuuksia puuttua internetissä havaittuun vihapuheeseen Saksassa. Kuva: DADO RUVIC / Reuters

Saksa on tehnyt yhteisö- ja verkkopalveluiden kanssa sopimuksen, että nämä poistavat jatkossa vihapuheen sivuiltaan 24 tunnin kuluessa siitä tiedon saatuaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan sopimus koskee yhteisöpalvelu Facebookia ja Twitteriä sekä Googlea. Saksan mukaan sopimus on jälleen yksi askel taistelussa Euroopan pakolaiskriisin myötä kasvanutta nettirasismia vastaan.

Maan hallitus on yrittänyt saada yhteisöpalvelut karsimaan maahanmuuttovastaisia verkkokommentteja samaan aikaan, kun se yrittää selvitä maahan tänä vuonna tulevista jopa miljoonasta Eurooppaan saapuvasta pakolaisesta.

Saksan oikeusministeri Heiko Maasin mukaan sopimus helpottaa rasisminvastaisten ryhmien ja muiden käyttäjien mahdollisuuksia puuttua havaitsemaansa vihapuheeseen.

”Kun sananvapauden rajat ylittyy, kun kyse on rikoksista, kapinan lietsomisesta tai ihmisten turvallisuuden vaarantaviin rikoksiin yllyttämisestä, sellainen sisältö täytyy poistaa verkosta”, Maas sanoo.

Saksa käynnisti viime kuussa tutkimukset väitteistä, joiden mukaan Facebookin Euroopan päämaja on epäonnistunut poistamaan rasistisen vihapuheen palvelusta.

Facebookin tiedottajan mukaan syytöksille ei ole näyttöä eivätkä yhteisöpalvelu tai sen työntekijät ole rikkoneet Saksan lakia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat