Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadalainen pastori sai elinkautisen tuomion pakkotyöhön Pohjois-Koreassa

Ulkomaat
 
JACKY CHEN / Reuters
Pohjoiskorealaiset työntekijät kävelivät tiistaina Namyangissa aivan Kiinan rajan tuntumassa.
Pohjoiskorealaiset työntekijät kävelivät tiistaina Namyangissa aivan Kiinan rajan tuntumassa. Kuva: JACKY CHEN / Reuters

Pohjois-Korean korkein oikeus on tuominnut eteläkorealaistaustaisen kanadalaispastorin elinkautiseen pakkotyöhön valtionvastaisesta toiminnasta, Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan.

Suuren torontolaisen kirkon pastori Hyeon Soo Lim on ollut vangittuna Pohjois-Koreassa helmikuusta.

Xinhua kertoo, että oikeuden mukaan hän on yrittänyt kaataa Pohjois-Korean hallituksen ”uskonnollisella toiminnalla” viimeisten 18 vuoden ajan. Oikeuden mukaan hän on myös valmistanut Pohjois-Korean vastaista propagandaa osana Yhdysvaltain ja Etelä-Korean johtamaa ”ihmisoikeusvedätystä”.

Oikeuden mukaan hän on tunnustanut auttaneensa ihmisiä loikkaamaan Pohjois-Koreasta ja on sitä varten tavannut Yhdysvaltain Mongolian-suurlähettilään. Mongolia on yksi loikkausreitti Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan, vaikka selvästi Kiinaa harvinaisempi.

Reutersin mukaan Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA ei ole kertonut tuomiosta.

Hyeon Soo Lim esiintyi heinäkuussa Pohjois-Korean mediassa ja myönsi matkustaneensa maahan humanitäärisen työn varjolla ja keränneensä tietoja saarnoihin kaataakseen Pohjois-Korean hallinnon ”Jumalan rakkauden avulla”.

Kirkon mukaan hän on käynyt Pohjois-Koreassa yli sata kertaa sitten vuoden 1997, koska on auttanut perustamaan keskuksia orvoille ja sairaille.

Itsevaltaisen Pohjois-Korean kommunistijohto on iskenyt pieniä kristittyjä ryhmiä vastaan viime aikoina. Myös ulkomaalaisia, usein korealaistaustaisia, lähetystyöntekijöitä on vangittu.

Esimerkiksi amerikkalainen lähetystyöntekijä Kenneth Bae vapautettiin viime vuonna hänen kärsittyään kaksi vuotta viidentoista vuoden tuomiostaan. Bae oli jättänyt toisen miehen kanssa Raamatun kerhotilaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat