Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hirmumyrsky on tappanut yhdeksän Filippiineillä – sähkötön joulu uhkaa miljoonia

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Kova tuuli ja sateet kurittavat Manilaa
Kova tuuli ja sateet kurittavat Manilaa
Kovat tuulet riepottelevat palmuja Manilassa. Sadattuhannet ihmiset evakuoitiin uhkaavan Melor-taifuunin vuoksi Filippiineillä. Kuva: Reuters

Hirmumyrsky Melor ja sen aiheuttamat tulvat ovat vaatineet viranomaisten mukaan ainakin yhdeksän ihmisen hengen Filippiineillä. Taifuuni on myös katkaissut sähköt miljoonilta ihmisiltä, eikä niiden palautumisesta ennen joulua ole mitään takuita.

Läpimärät ihmiset hakivat yhä turvaa talojen katoilta Filippiinien maaseudulla keskiviikkona, kun hirmumyrsky Melor oli jo hiipumassa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Maan pääkaupungissa Manilassa sateen aiheuttamat tulvat katkaisivat tiistaiyönä muutamia teitä ja aiheuttivat kaaosta. Keskiviikkoaamuna myrsky oli jo jättänyt 12 miljoonan asukkaan suurkaupungin taakseen.

Viiden ihmisen kerrotaan kuolleen Mindoron saarella. Aiemmin neljän ihmisen on kerrottu kuolleen Samarin saarella, jonne myrsky iski ensimmäisenä.

Mindoron saaren kuvernööri Aurelio Umali kertoo tulvavesien nousseen nopeasti tiistaiyönä pakottaen ihmiset hakemaan turvaa talojensa katoilta.

”Tulvat ovat alkaneet hellittää, mutta ihmisiä on yhä katoilla ja monet kodit ovat vaurioituneet. Menemme alueelle rannikkovartioston kumiveneillä tänään”, Umali sanoi paikallisen radiokanavan haastattelussa.

Keskiviikkoaamuna Melor-myrsky siirtyi säätieteilijöiden mukaan merelle, mutta sateet jatkuvat yhä. Manilassa ja sen ympäristössä sademäärän arveltiin olevan yhä jopa 30 millimetriä tunnissa.

"Tästä tulee meille ikävä joulu”, Umali sanoi.

Vaikka Melor-myrsky onkin laantumassa, säätieteilijöiden mukaan maata lähestyy mereltä idästä jo toinen.

Myrskyn tieltä on evakuoitu 750 000 ihmistä.

Samaan aikaan, kun Melor jatkaa etenemistään, meteorologit ovat seuranneet uuden hirmumyrskyn kehittymistä Filippiinien eteläisen pääsaaren Mindanaon lähistöllä.

Filippiinejä koettelee vuosittain keskimäärin noin kaksikymmentä hirmumyrskyä, joista voimakkaimmat syntyvät yleensä loppuvuodesta.

Yksi tuhoisimmista myrskyistä, Haiyan, iski Filippiineille vuonna 2013. Tuolloin kuolonuhreja ja kadonneita oli myrskyn jäljiltä yhteensä yli 7 300.

Reuters
Myrskytuulet ovat puhaltaneet jopa 170 kilometrin tuntinopeudella Filippiineillä.
Myrskytuulet ovat puhaltaneet jopa 170 kilometrin tuntinopeudella Filippiineillä.
Reuters
Myrskyn tieltä on evakuoitu 750 000 ihmistä.
Myrskyn tieltä on evakuoitu 750 000 ihmistä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat