Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeriö: Väitteet Tanskan siirtolaiskokouksesta ”raflaavia”

Ulkomaat
 
Jukka Gröndahl / HS
Timo Soini
Timo Soini Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Tanskalaisen Jyllands-Posten-lehden mukaan Tanskan ulkoministeri Kristian Jensen on kutsunut siirtolaiskysymyksissä ”samanmielisiä” maita Kööpenhaminaan torstaiksi pohtimaan turvapaikanhakijoiden palauttamista takaisin lähtömaihinsa. Samaan aikaan EU-maiden johtajat kokoontuvat huippukokoukseen Brysselissä.

Tanskalaislehden mukaan Kööpenhaminaan on tulossa seitsemän EU-maata sekä Norja. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän maiden osastopäällikkö Jarno Syrjälä sekä toinen virkamiesedustaja sisäministeriöstä. Syrjälä kertoo, että kyse on virkamiestason kokouksesta, joten esimerkiksi ulkoministeri Timo Soini (ps) lähde Kööpenhaminaan.

Syrjälän mukaan kokouksessa tarkoituksena on keskustella muuttoliikkeen kehityksestä, joka on nyt Euroopan pakolaiskriisin aikana erityisen ajankohtainen aihe. Väitteet ”irtiottajamaiden” kokouksesta ovat yksinomaan vain ”raflaavia”.

”Näistä asioista puhutaan näinä päivinä monella tasolla, ja kaikenlaisia virkamieskokouksia on paljon. Siinä mielessä tässä ei ole mitään tavatonta. Mistään irtiotosta ei todellakaan ole kyse”, Syrjälä kertoi.

Kööpenhaminan kokous kestää Syrjälän mukaan muutaman tunnin sekä lounaan ajan.

Ensimmäisenä Jyllands-Postenin uutisesta Suomessa kertoi YLE.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat