Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump hävisi taistelun tuulimyllyjä vastaan Skotlannissa – miljardöörin golfkentän viereen tuulivoimaloita

Ulkomaat
 
David Moir / Reuters
Donald Trump esitteli golfkenttäänsä Aberdeenissa Skotlannissa toukokuussa 2010.
Donald Trump esitteli golfkenttäänsä Aberdeenissa Skotlannissa toukokuussa 2010. Kuva: David Moir / Reuters

Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivä miljardööri Donald Trump kärsi keskiviikkona karvaan tappion taistelussa tuulimyllyjä vastaan.

Trump on vastustanut pitkään ja kiivaasti suunnitelmia, joiden mukaan hänen Skotlannissa omistamansa golfkentän eteen 3,5 kilometrin etäisyydelle merelle rakennettaisiin 11 tuulivoimalaa. Trumpin mukaan voimalat pilaavat näkymät esteettisesti. Hän on perustellut vaatimuksiaan myös sillä, että hänen golfkenttänsä tuo Aberdeeniin enemmän rahaa ja työpaikkoja kuin ruotsalaisen Vattenfallin rakentamat voimalat.

Keskiviikkona kiista viimein päättyi – ainakin toistaiseksi –, kun Lontoon korkein oikeus hylkäsi yksimielisesti Trumpin vetoomukset. Trumpia edustava The Trump Organization uhkasi kuitenkin brittilehti Guardianin mukaan viedä asian vielä eurooppalaisiin tuomioistuimiin.

Trumpin edustaja George Sorial oli raivostunut korkeimman oikeuden päätöksestä. Sorialin mukaan tuomio oli ”äärimmäisen onneton päätös Aberdeenin asukkaiden sekä Skotlannnin taloudellisen tulevaisuuden kannalta”.

”Historia tulee tuomitsemaan ne, jotka osallistuivat tähän päätökseen. Lopputulos on osoitus siitä typerästä, pikkumielisestä ja kuppikuntaisesta mentaliteetista, joka on vallalla Skotlannin hallituksessa ja sen vaarallisessa kokeilussa tuulienergiasta – Tutkimme oikeuden päätöksen tarkoin ja tulemme taistelemaan asiassa kaikilla mahdollisilla rintamilla”, Sorial totesi kansainvälisten uutistoimistojen mukaan.

Maailman luonnonsäätiön Skotlannin-johtaja Lang Banks oli puolestaan iloinen oikeuden päätöksestä.

”Päätös on loistava uutinen Skotlannille sekä kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan ja luomaan työpaikkoja. Trumpin olisi nyt aika siirtyä eteenpäin”, Banks sanoi Guardianille.

Päätöksestä iloitsi myös Skotlannin entinen pääministeri Alex Salmond, jonka aikana päätökset Trumpin golfkentästä sekä tuulivoimaloista hyväksyttiin. Salmondin mukaan Trump on nyt moninkertainen häviäjä, jonka lupaukset työpaikoista ja miljardien sijoituksista golfkeskukseen eivät ole toteutuneet.

Trumpin edustaja antoi sanallisen täyslaidallisen takaisin voitosta riemuinneelle Salmondille.

”Välittääkö kukaan siitä, mitä tämä mies ajattelee? Hän ei ole enää kukaan ja on täysin merkityksetön. Salmondista kertoo kaiken se, ettei hän edes tiedä oman vaalipiirinsä asioista. Salmondin kannattaisi mennä takaisin tekemään sitä mitä hän osaa kaikkein parhaiten: paljastamaan mahtipontisia, hänen ylitsevuotavasta egostaan kertovia muotokuvia itsestään”, Sorial totesi lausunnossa.

Trump osti alueen golfkenttäänsä varten 2006. Tuolloin hän suunnitteli, että kentästä tulee ”maailman hienoin”. 18-reikäisen golfkentän avajaisia juhlistettiin 2012. Trumpilla on henkilökohtainen suhde alueeseen, sillä hänen äitinsä on syntynyt Skotlannissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat