Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestö julkaisi todisteita Syyrian hallinnon kidutuksista

Ulkomaat
 
Syyrian sisällissodan eri osapuolten tavoitteet
Syyrian sisällissodan eri osapuolten tavoitteet
Miksi kapinalliset taistelevat Syyrian valtaapitäviä vastaan? Mitä Isis haluaa? Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Antti Paronen selittää HSTV:lle sodan keskeiset osapuolet. Toimittaja: Jukka Hiiro HS, kuvaus: Janne Järvinen HS, editointi: Esa Syväkuru HS

Syyrian hallinto ei välittänyt ihmisoikeuksista ennen sisällissodan alkuakaan, mutta kansannousun ja sodan aikana loukkaukset ovat lisääntyneet.

Keskiviikkona ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) julkaisi raportin hallinnon pidätyskeskuksissa kuolleista. Keskuksia pyörittävät pahamaineiset turvallisuuspalvelut.

Järjestön mukaan kaltoin kohtelu ja kidutus ovat pidätyskeskuksissa järjestelmällistä.

Raportti perustuu Syyriasta paenneen turvallisuuspalvelun entisen oikeustieteellisen valokuvaajan kuviin. Caesar-koodinimen saanut kuvaaja toi mukanaan yli 53 000 kuvaa, kun hän pakeni Syyriasta elokuussa 2013.

Kuvat on otettu toukokuun 2011 ja paon välisenä aikana, mutta järjestön mukaan ne eivät ole mikään arkisto. Ne ovat kuvia, joita Ceasar otti tai johon hänellä oli pääsy ja jotka hän uskalsi kopioida itselleen.

Kuvista 28 707 on hallinnon pidätyskeskuksissa kuolleista vangeista. Kaikki kuolleet kuvattiin byrokraattisista syistä. Vainajat on numeroitu kuvissa.

Kuvat on julkaistu jo aiemmin. Syyrialaisjärjestöt ovat selvittäneet kadonneiden kohtaloita niiden avulla.

HRW:n tutkijat paikansivat satelliittikuvien ja kameroiden paikkatietojen perusteella kuvat damaskoslaiseen ruumishuoneeseen ja sotilassairaala 601:n sisäpihalle.

Varmistaakseen kuvien aitouden järjestö kävi läpi 27 kuvissa esiintynyttä vainajaa. He haastattelivat perheitä ja ystäviä, minkä lisäksi he haastattelivat myös 37 pidätyskeskuksista vapautettua. Järjestö haastatteli myös neljää pidätyskeskuksissa tai sotilassairaalassa työskennellyttä loikkaria.

Järjestön patologit tutkivat 72 kuvaa 19 uhrista löytääkseen todisteita kidutuksesta ja kuolinsyistä.

Raportin mukaan viranomaisten osin sattumanvaraisesti pidättämiä ihmisiä pidetään epäinhimillisissä oloissa kuukausia tai jopa vuosia.

Selleissä on liikaa ihmisiä. Niissä ei ole ilmastointia, eikä pesulle pääse. Ruumiista useimmat olivat silmin nähden nälkiintyneitä. Yksi haastateltava kertoi menettäneensä 35 kiloa eli lähes puolet painostaan puolessa vuodessa.

Selleissä on niin kuumaa ja kosteata, että pidätettyjen vaatteet alkavat hajota parissa viikossa. Taudit leviävät nopeasti.

Krooniset sairaudet pahenevat, kun lääkkeitä ei saa. Monet eivät edes pyydä pääsyä lääkäriin, sillä pidätyskeskusten lääkärit ovat osallistuneet pahoinpitelyihin.

Pidätyskeskuksissa kuolleiden kuolinsyyksi ilmoitetaan sydänkohtaus tai hengitysvaikeudet.

Ketkään haastatelluista omaisista eivät olleet saaneet ruumiita. Osa ei edes tiennyt, onko lähiomainen pidätetty vai kadonnut muulla tavoin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat