Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jemenin sodan osapuolet sopivat vankien vaihdosta

Sopimus vankien vaihdosta syntyi YK:n välittämien rauhanneuvottelujen toisena päivänä Sveitsissä.

Ulkomaat
 
KHALED ABDULLAH / Reuters
Heimotaistelijat osallistuivat perinteiseen tanssiin Sanaassa maanantaina osoittaakseen tukea Jemenin huthi-kapinallisille.
Heimotaistelijat osallistuivat perinteiseen tanssiin Sanaassa maanantaina osoittaakseen tukea Jemenin huthi-kapinallisille. Kuva: KHALED ABDULLAH / Reuters

Jemenin sotivat osapuolet sopivat keskiviikkona satojen vankien vaihdosta, vaikka syyttivätkin toisiaan tiistaina puoliltapäivin alkaneen tulitauon rikkomisesta.

Sopimus vankien vaihdosta syntyi YK:n välittämien rauhanneuvottelujen toisena päivänä Sveitsissä. Huthi-kapinallisten ja Saudi-Arabian tukemien presidentti Abd-Rabbu Mansour Hadin joukkojen välinen sisällissota on jatkunut jo yhdeksän kuukautta.

Sisällissodassa on kuollut jo ainakin 6 000 ihmistä ja se on vetänyt useita ulkovaltoja mukaan. Huthit ovat shiioja ja Saudi-Arabia syyttää Irania niiden tukemisesta. Siksi Saudi-Arabian johtama arabiliittouma on pommittanut hutheja keväästä asti.

Saudi-Arabia ja Iran taistelevat alueellisesta herruudesta, eikä Saudi-Arabia halua naapurinaan olevan köyhän Jemenin päätyvän Iranin-myönteisen johdon käsiin.

Kaaos on myös helpottanut terroristijärjestöjen Isisin ja al-Qaidan toimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat