Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuwaitin lentoyhtiö lopettaa mieluummin New York–Lontoo-reitin kuin myy lippuja israelilaisille

Ulkomaat
 
Adrian Pingstone / Wikimedia Commons
Kuwait Airwaysin Boeing 777-200-kone.
Kuwait Airwaysin Boeing 777-200-kone. Kuva: Adrian Pingstone / Wikimedia Commons

Kuwaitin lentoyhtiö Kuwait Airways on päättänyt lopettaa myymästä kokonaan lippuja New York–Lontoo-reitille, koska Yhdysvaltain viranomaiset ovat uhanneet sitä syrjintäkanteella yhtiön kieltäydyttyä myymästä lippuja Israelin kansalaisille, uutistoimisto AFP kertoo.

Asia tuli ilmi jo vuonna 2013, kun selvisi, ettei yhtiön varausjärjestelmä hyväksynyt Israelin kansalaisen Eldad Gattin yritystä ostaa lippua.

Tämän vuoden syyskuussa Yhdysvaltain liikenneministeriö lähetti Kuwait Airwaysille kirjeen, jossa se vaati yhtiötä lopettamaan syrjinnäksi tulkittavan toiminnan.

Yhtiö on vastasi viranomaisille, että se vain noudattaa Kuwaitin lakeja, jotka kieltävät kaiken kaupallisen kanssakäymisen israelilaisten yritysten sekä Israelin kansalaisten ja Israelissa asuvien kanssa.

Kuwait Airwaysin mukaan yhtiö ei syrji ketään, jolla on Kuwaitin hyväksymä passi. Se on nostanut asiassa kanteen Yhdysvaltain viranomaisia vastaan, USA Today -lehti kertoo.

Arvostelijoiden mukaan argumentti ei ole kestävä yhtiön New York–Lontoo-reitillä. Yhtiö lentää Kuwaitin ja New Yorkin väliä suoraan ja Lontoon kautta.

Tiistaina yhtiö ilmoitti Yhdysvaltain liikennevirastolle lopettavansa reitin New Yorkin ja Lontoon välillä, virasto kertoo AFP:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat