Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan pääministeriä lyötiin nyrkillä naamaan – hyökkääjä paljastui sukulaispojaksi

Mariano Rajoy oli kadulla väkijoukon ympäröimänä, kun hänen vasempaan kylkeensä kaikessa rauhassa hivuttautunut nuorukainen löi häntä äkisti.

Ulkomaat
 
Espanjan pääministeri sai iskun kasvoihinsa – hyökkäys tallentui videolle
Espanjan pääministeri sai iskun kasvoihinsa – hyökkäys tallentui videolle
Nuorimies hyökkäsi yllättäen Espanjan pääministerin Mariano Rajoyn kimppuun kampanjatilaisuudessa Pontevedran kaupungissa keskiviikkoiltana. Alaikäinen hyökkääjä iski keskellä katua pääministeriä nyrkillä kasvoihin, jonka seurauksena Rajoyn silmälasit lensivät päästä. Rajoy välttyi suuremmilta vaurioilta, mutta hänen kasvoissaan oli havaittava punainen haavauma.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy joutui hyökkäyksen kohteeksi vaalitilaisuudessa Pontevedrassa kotiseudullaan Galiciassa Luoteis-Espanjassa keskiviikkoiltana.

Rajoy oli kadulla väkijoukon ympäröimänä, kun hänen viereensä kaikessa rauhassa hivuttautunut nuorukainen löi häntä äkisti ja todella kovaa kasvoihin.

Rajoy selvisi tapauksesta poskeen nousseella mustelmalla ja rikkoutuneilla silmälaseilla.

Paikallinen lehti La Voz de Galicia kertoi torstaina, että teosta epäilty 17-vuotias on Rajoyn sukulainen, hänen vaimonsa serkun poika. Lehden mukaan pojan perhe tunnetaan Rajoyn johtaman konservatiivisen Kansanpuolueen (PP) kannattajina. Lehden lähteiden mukaan hyökkäyksellä ei arvioida olleen poliittista motiivia.

Aiemmin espanjalaiset tiedotusvälineet ehtivät kertoa, että pojalla on vasemmistosympatioita ja yhteyksiä jalkapallohuligaaniryhmään.

Pojan Twitter-tilin kuvaus kertoo, että hän kannattaa Galician itsenäistymistä. Vuosi sitten hän kirjoitti Twitteriin aikovansa hyökätä PP:n päämajaan.

Tapaus herätti heti keskustelun siitä, miten hyökkääjä pääsi iskuetäisyydelle pääministeristä. Videolta näkyy, että yksi Rajoyn turvamiehistä on lähes kiinni pääministerin selässä ja tarkkailee hänen selustaansa. Kukaan ei kuitenkaan huomaa hyökkäystä ennen kuin se on tapahtunut. Videon perusteella vaikuttaa, että pääministeriin olisi päässyt helposti käsiksi vaikka aseistautuneena.

Espanjassa poliitikoilla on tapana kävellä kampanjatilaisuuksiensa yhteydessä kaupunkien kaduilla paikallisten ympäröimänä, eikä ihmisiä yleensäkään pidetä erityisesti loitolla.

Espanjalaiset äänestävät sunnuntaina parlamenttivaaleissa. Rajoyn johtama PP on keikkunut ykkösenä mielipidekyselyissä, mutta se ei varmasti pysty vanhaan tapaan muodostamaan hallitusta ainakaan yksin.

PP:n kannatus on ollut 25 prosentin luokkaa. Sen takana 20 prosentin rajaa hätyyttelee kolme puoluetta: sosialistien PSOE, liberaali keskustapuolue Ciudadanos ja notkahduksen jälkeen suosiotaan jälleen kasvattanut radikaalivasemmiston Podemos.

REUTERS
Espanjan pääministerin Mariano Rajoyn vasemmassa poskessa näkyi punainen jälki, kun häntä oli lyöty kadulla Pontevedran kaupungissa Galiciassa keskiviikkoiltana.
Espanjan pääministerin Mariano Rajoyn vasemmassa poskessa näkyi punainen jälki, kun häntä oli lyöty kadulla Pontevedran kaupungissa Galiciassa keskiviikkoiltana.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat