Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päätös viestipalvelu Whatsappin sulkemisesta kumottiin Brasiliassa

Ulkomaat
 
HS–AFP
NACHO DOCE / Reuters
Viestipalvelu Watsappin logot kännykän näytöllä Brasiliassa.
Viestipalvelu Watsappin logot kännykän näytöllä Brasiliassa. Kuva: NACHO DOCE / Reuters

Miljoonat brasilialaiset järkyttyivät torstaiaamuna, kun he saivat tietää, että suosittu Whatsapp-viestipalvelu oli suljettu kahdeksi päiväksi. Myöhemmin torstaina päätös kuitenkin kumottiin.

Ilmainen viestipalvelu on Brasiliassa huikean suosittu. Sovelluksen sulkemisesta päätti brasilialaisen tuomioistuimen tuomari. Päätöstä perusteltiin sillä, että viestipalvelun edustajat eivät luovuttaneet tuomioistuimelle syyttäjien erään rikostutkinnan yhteydessä vaatimia tietoja. Viranomaiset eivät ole kertoneet, mistä tutkinnassa on kyse.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi päätöksen kumoamisesta kello kuuden maissa illalla Suomen aikaa.

Whatsapp on aiheuttanut päänsärkyä teleoperaattoreille Brasiliassa, koska se tarjoaa ilmaisen vaihtoehdon kalliille puhelinlaskuille. Siitä hyötyvät etenkin nuoret ja köyhät.

Brasilialaisilla palveluntarjoajilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin totella tuomarin päätöstä. Sitä kuitenkin arvosteltiin yhtäkkisyydestään. Asiakkaita ei ehditty varoittaa tiedotteilla.

Pikaviestipalvelu Twitterissä Whatsappin sulkemiseen reagoi muun muassa Facebookin perustaja Mark Zuckerberg. Facebook omistaa Whatsappin.

”Olen sanaton siitä, että yrityksemme suojella ihmisten tietoja johtaa näin äärimmäisiin ratkaisuihin, jossa yksittäinen tuomari pystyy rankaisemaan jokaista Whatsappia käyttävää brasilialaista”, hän kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat