Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uuden-Seelannin pääministerin käytös herättää arvostelua – syytetään raiskauksilla vitsailemisesta

Ulkomaat
 
Shannon Stapleton / Reuters
Uuden Seelannin pääministeri John Key
Uuden Seelannin pääministeri John Key Kuva: Shannon Stapleton / Reuters

Pääministeri John Keyn käytös radiohaastattelussa on herättänyt arvostelua Uudessa-Seelannissa. Key osallistui keskiviikkona The Rock -radiokanavan haastatteluun, jossa hänen piti häkkiin astuttuaan nostaa lattialta saippua, kertoo brittilehti The Guardian.

Keyn kuvailtua nostamaansa saippuaa pahanhajuiseksi ja limaiseksi, radiokanavan juontaja kertoi sen olevan miesten urinaalista.

Seksuaalisen hyväksikäytön uhrien oikeuksia ajavan Survivors of Sexual Abuse New Zealand -järjestön edustaja Ken Clearwater paheksui Keyn osallistumista haastatteluun.

”Raiskaus ei ole vitsi. Piste. Uhrin sukupuolella ei ole merkitystä, koska miesten ja poikien henkiset vammat ovat samat kuin naisilla”, hän sanoi The Guardianin mukaan.

Myös Masseyn yliopistossa opettava Deborah Russell ilmoitti pitävänsä pääministerin käytöstä puistattavana. Russellin mielestä Key on aiemminkin suhtautunut vähättelevästi seksuaaliseen väkivaltaan.

”Hän on leikannut kriisikeskusten rahoitusta, hän on vaientanut naisparlamentaarikkoja, jotka ovat halunneet puhua omista kokemuksistaan. Nyt hän vitsailee vankiloiden raiskauksilla valtakunnallisella radiokanavalla. Milloin tämä loppuu?”, Russell kysyi.

Uuden-Seelannin politiikkaa seuraava asiantuntija kommentoi torstaina Radio New Zealand -kanavalle, että pääministerin suosiota selittää hänen persoonallisuutensa.

”Hän on erittäin suosittu pääministeri. Se johtuu siitä, että hän ei ole samalla tavalla pidättyväinen kuin pääministerit yleensä”, asiantuntija sanoi lehden mukaan.

Key on toiminut maan pääministerinä vuodesta 2008.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat