Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IMF:n johtaja Lagarde oikeuteen Ranskassa

Lagardea epäillään tehtävänsä laiminlyönnistä valtiovarainministerinä.

Ulkomaat
 
Mariana Bazo / Reuters
Christine Lagarde
Christine Lagarde Kuva: Mariana Bazo / Reuters

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Christine Lagarde joutuu oikeuden eteen Ranskassa. Tapaus liittyy hänen toimiinsa Ranskan valtiovarainministerinä vuonna 2007, kertoo uutistoimisto AFP.

Lagardea epäillään tehtävänsä laiminlyönnistä, kun hän siunasi liikemies Bernard Tapien ja Credit Lyonnais -pankin välisen kiistan ratkaisemisen välimiesmenettelyssä. Tapie möi omistamansa Adidas-urheiluvälineyritys vuonna 1993 ja syytti pankkia yrityksen arvon aliarvioimisesta.

Menettelyn päätteeksi Ranskan valtio maksoi Tapielle yli 400 miljoonaa euroa korvauksia. Tapauksen tutkijat ovat selvittäneet, oliko kyseessä Tapien palkitseminen hänen tuestaan Ranskan silloiselle presidentille Nicolas Sarkozylle. Lagarde on kiistänyt toimineensa Sarkozyn käskystä.

Aiemmin tässä kuussa ranskalainen tuomioistuin päätti, että Tapiella ei ollut oikeutta korvauksiin, ja että hänen on maksettava takaisin hänelle maksetut 400 miljoonaa euroa.

Lagardesta tuli IMF:n johtaja vuonna 2011, kun rahaston edellinen johtaja Dominique Strauss-Kahn joutui eroamaan seksiskandaalin vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat