Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Calais’n turvapaikanhakijat tekivät postikortteja – ”Toivomme, ettemme olisi täällä”

Ulkomaat
 

Ranskan Calais’n turvapaikanhakijoiden leirillä alkaa olla jo kaikkea. ”Viidakoksi” kutsutun telttakeskittymän asukkailla on markkinat ja väliaikaiset ravintolat, kirjasto ja teatteri. Nyt heillä on myös postikortit.

Turvapaikanhakijoiden turisteille myymissä korteissa lukee ”Wish we weren’t here” eli ”toivomme, ettemme olisi täällä”. Kuvissa on sekä huumoria että tuskaa, aina kärrynpyöriä rannalla tekevistä pakolaisista kyynelkaasua käyttäviin poliiseihin.

Euron maksavat kortit tulivat myyntiin päivää ennen perjantaina vietettävää kansainvälistä siirtolaisten päivää. Turvapaikanhakijoita projektissa avustanut valokuvaaja Severine Sajous sanoo, että korttien on tarkoitus olla sekä hauskoja että ajatuksia herättäviä.

”Monilla ihmisillä on hyvin synkkä mielikuva viidakosta”, hän sanoo uutistoimisto AFP:lle.

Tunteet Calais’n telttaleiriä kohtaan kärjistyivät Ranskan paikallisvaalien alla.

Maahanmuuttoa vastustava Front National -puolue eli Kansallinen rintama sai lähes puolet Calais’n asukkaiden äänistä viime viikonloppuna pidetyissä vaaleissa. Äänisaalis oli puolueen suurin koko Ranskassa.

Poliisi on viime viikkoina ottanut kiinni satoja turvapaikanhakijoita tehoiskuissa leirialueelle, kertoo AFP. Turvapaikanhakijat varovat siksi liikkumasta alueen ulkopuolella päiväsaikaan.

Calais’n pormestari on syyttänyt ”viidakkoa” tuhoamasta alueen turismin ja kielsi aiemmin joulukuussa turvapaikanhakijoita käyttämästä kaupungin uima-allasta.

Postikorteilla turvapaikanhakijat haluavat näyttää, kuinka elämästä mutaisessa telttaleirissä yritetään tehdä siedettävää samalla, kun he odottavat tilaisuuttaan päästä Britanniaan. Matka onnistuu yhä harvemmalta.

Yhteensä 19 leirillä asunutta turvapaikanhakijaa on kuollut yrityksissä. Leiristä on tullut pysyvä asuinsija monelle.

Siirtolaisten päivänä turvapaikanhakijat järjestävät myös kiertokäyntejä leirillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat