Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aitoja, rajavartijoita ja pakolaisten siirtoja – EU on yrittänyt hillitä kriisiä lukemattomilla toimilla

Ulkomaat
 

Eu ja sen jäsenmaat ovat tarttuneet viime vuoden aikana lukemattomiin toimiin pakolaiskriisin hillitsemiseksi. Monet hankkeista ovat epäonnistuneet tai olleet kiistanalaisia – eivätkä ne ole pysäyttäneet ihmisten virtaa Eurooppaan. Tänä vuonna Eurooppaan on tullut EU-komission mukaan 1,5 miljoonaa pakolaista ja siirtolaista.

Uudelleensijoittaminen

EU-maat ovat sopineet yhteensä 160 000 ihmisen uudelleensijoittamisesta jäsenmaihin Kreikasta ja Italiasta. Vain 184 on tähän mennessä siirretty. Suuri ongelma on, ettei Kreikka ole saanut pystytettyä sijoitusten kannalta tärkeitä järjestelykeskuksia.

Siirrot

EU on sopinut myös noin 22 500 pakolaisen sijoittamisesta EU-maihin unionin ulkopuolelta, esimerkiksi Turkista. Noin 600 pakolaista on tähän mennessä siirretty, EU-puheenjohtaja Luxemburg kertoo katsauksessaan.

Raja- ja rannikkovartiosto

Komissio ehdotti tällä viikolla uutta yhteistä rajavartiostoa, joka voisi toimia jäsenmaiden alueella myös ilman niiden suostumusta. Vartiostoon kuuluisi noin 1 500 asiantuntijan valmiusryhmä.

Turvalliset maat

Komissio on toivonut jäsenmaille yhteistä listaa, jossa olisi lueteltu turvapaikanhakijoiden niin kutsutut turvalliset lähtömaat. Yhteistä säveltä ei ole löytynyt.

Yhteistyö Turkin kanssa

EU ja sen mahtimaa Saksa ovat pyrkineet vaikuttamaan Turkkiin pakolaisvirtojen hillitsemiseksi. Maalle on tarjottu porkkanoita, kuten rahaa, viisumivapautta ja EU-jäsenyysneuvotteluiden jouduttamista.

Aidat ja rajatarkastukset

Jotkut EU-maat, kuten Unkari ja Itävalta, ovat nostaneet aitoja rajoilleen. Toisissa jäsenmaissa, kuten Ruotsissa ja Saksassa, on otettu käyttöön väliaikaiset rajatarkastukset.

Jäsenmaiden omat toimet

EU-maat ovat tukeutuneet useisiin keinoihin vähentääkseen kiinnostavuuttaan pakolaisten silmissä. Suomen hallitus esitteli viime viikolla 80 toimenpiteen listan, jolla yritetään puuttua turvapaikanhakijoiden määrään ja kotoutumisongelmiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat