Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi Isisin rahoitukseen kohdistuvan päätöslauselman

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi torstaina yksimielisesti päätöslauselman katkaistakseen terroristijärjestö Isisin tulonlähteet.

Kokous käytiin neuvoston 15 jäsenmaan valtiovarainministerien kesken. Maiden hallitusten on nyt määrä varmistaa, että Isisin tai järjestöön liittyvien taistelijoiden rahoittajia pystytään rankaisemaan tuntuvasti.

Jäsenmaita kehotetaan ”katkaisemaan tulonlähteet kovasti ja päättäväisesti” esimerkiksi puuttumalla öljyn ja muinaisesineiden salakuljetukseen. Jokainen henkilö, ryhmä tai hanke, joka tukee järjestöä, on päätöksen mukaan lisättävä pakotelistalle. Se merkitsee varojen jäädyttämistä, matkustuskieltoa ja asevientikieltoa.

Päätöslauselman luonnoksesta vastasivat Yhdysvallat ja Venäjä. Pohjana käytettiin vuonna 1999 hyväksyttyä päätöslauselmaa, joka kohdistui vain terroristiverkosto al-Qaidaan. Päivitetty pakotelista käsittää nyt sekä Isisin että al-Qaidan.

Isisin arvioidaan olevan maailman vaurain terroristijärjestö. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan se ansaitsee jopa 74 miljoonaa euroa kuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat