Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki ja Israel pääsivät alustavaan sopuun välien normalisoimisesta

Ulkomaat
 
HS–AFP

Turkki ja Israel ovat päässeet yhteisymmärrykseen välien normalisoimisesta, nimettömänä pysyttelevä israelilainen viranomainen sanoi torstaina.

Maiden välit ovat olleet huonot vuoden 2010 jälkeen. Tuolloin Israelin sotilaat pysäyttivät Turkista lähteneen ja Gazaan pyrkineen avustuslaivan. Yhdeksän laivan kyydissä ollutta ihmistä kuoli ja kymmeniä haavoittui.

Sveitsissä salaisessa tapaamisessa tehdyn sopimusluonnoksen mukaan Israel maksaa hyvityksiä laivan valtauksen uhreille. Maat palauttavat lähettiläänsä, ja neuvottelut kaasuviennistä Turkkiin avataan, kertoi israelilaislähde.

Turkin kaikki oikeuskanteet Israelia vastaan perutaan. Lisäksi Turkki estää ääri-islamilaisen Hamas-järjestön vaikuttajaa Salah Aruria pääsemästä maaperälleen ja toimimasta sieltä käsin. Israel on pitkään syyttänyt Turkkia siitä, että se sallii Arurin suunnittelevan iskuja maaperältään käsin.

Toinen viranomaislähde sanoi, että sopimus on tarkoitus allekirjoittaa lähipäivinä. Tarkkaa päivämäärää ei ole kerrottu.

Turkin välit Venäjään ovat ajautuneet pahaan kriisiin Turkin ammuttua alas venäläishävittäjän rajansa tuntumassa. Se ostaa Venäjältä puolet tarvitsemastaan maakaasusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat