Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peking antoi toistamiseen korkeimman tason saastehälytyksen

Ulkomaat
 
Mikko Paakkanen HS
Pekingin korkeimman saastehälytystilan aikana yksityisautoista saa olla liikenteessä vain puolet.
Pekingin korkeimman saastehälytystilan aikana yksityisautoista saa olla liikenteessä vain puolet. Kuva: Mikko Paakkanen HS
Fakta

Neliportainen varoitusjärjestelmä

  Peking varoittaa huonosta ilmanlaadusta neliportaisella asteikolla, joka perustuu värikoodeihin.

  Punaisen varoituksen aikana rajoitetaan muun muassa yksityisautoilua.

  Jo seuraavaksi vakavimman, oranssin varoituksen aikana on kuorma-autoilla ajaminen kielletty, ja rakennustyömailla ja osassa tehtaita lopetetaan tuotanto.

  Myös keltainen ja sininen varoitus tarkoittavat vakavaa saastetilannetta, ja niiden aikana otetaan käyttöön erilaisia rajoituksia.

  Varoitusjärjestelmä julkistettiin noin kaksi vuotta sitten ja sitä tarkennettiin viime keväänä.

Kiinan pääkaupungissa Pekingissä on annettu toistamiseen korkeimman tason hälytys ilmansaasteiden vuoksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Pekingin ympäristönsuojeluviranomaisten tiedonannon mukaan punainen varoitus on voimassa lauantaista tiistaihin. Hälytystilan vuoksi tehtaita suljetaan ja liikenteen päästöjä rajoitetaan. Yksityisautoista saa olla liikenteessä vain puolet vuoropäivinä sen perusteella, päättyykö rekisterinumero parilliseen vai parittomaan numeroon.

Punainen varoitus on neliportaisen asteikon vakavin. Varoitusasteikko otettiin käyttöön lokakuussa 2013. Asteikon yläpäähän turvauduttiin ensimmäisen kerran kuitenkin vasta viime viikon maanantaina.

Viime viikon punaisen hälytyksen aikaan ilmanlaatuindeksi ylitti 300 mikrogrammaa kuutiometrissä. Ilmanlaatuindeksi kertoo, kuinka monta mikrogrammaa pienhiukkasia on kuutiometrissä ilmaa. Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että pienhiukkasten turvallisen määrän raja on 25 mikrogrammaa kuutiometrissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat