Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan tiedustelupalvelu yhteistyöhön Syyrian hallituksen kanssa

Yhdysvaltojen liittouman ja Venäjän ilmaiskut jatkuivat Syyriassa.

Ulkomaat
 
REUTERS TV
Saksan tiedustelupalvelu suunnittelee yhteistyötä Syyrian tiedustelupalvelun kanssa siitä huolimatta, että Saksa pitää Syyrian presidentin Bashar al-Assadin (kuvassa) syrjäyttämistä edellytyksenä rauhalle. Tiedustelupalvelut vaihtaisivat keskenään tietoja terroristijärjestö Isisistä.
Saksan tiedustelupalvelu suunnittelee yhteistyötä Syyrian tiedustelupalvelun kanssa siitä huolimatta, että Saksa pitää Syyrian presidentin Bashar al-Assadin (kuvassa) syrjäyttämistä edellytyksenä rauhalle. Tiedustelupalvelut vaihtaisivat keskenään tietoja terroristijärjestö Isisistä. Kuva: REUTERS TV

Saksan ulkomaantiedustelupalvelu BND on aloittanut yhteistyön Syyrian salaisen palvelun kanssa, kertoo uutistoimisto AFP. Tieto perustuu saksalaislehti Bildin haastattelemiin nimettömiin viranomaislähteisiin.

Saksa on yhdessä muiden Euroopan maiden ja Yhdysvaltojen kanssa pitänyt Syyrian hallituksen ja presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämistä edellytyksenä Syyrian sisällissodan päättymiselle. BND on kuitenkin neuvotellut Assadin salaisen palvelun kanssa jihadistijärjestö Isisiä koskevan tiedustelutiedon vaihtamisesta.

Bildin tietojen mukaan BND:n agentit ovat matkustaneet säännöllisesti Syyriaan ja pohtivat toimiston avaamista uudelleen pääkaupunki Damaskokseen. Maiden tiedustelupalveluilla on ollut yhteistyötä ennen vuonna 2012 alkanutta sisällissotaa.

Tiedustelutieto ja yhteydenpito tulisi tarpeeseen poikkeustapauksissa, esimerkiksi jos saksalainen lentokone ammuttaisiin alas jihadistien hallitsemalla alueella. Saksa osallistuu Yhdysvaltojen rinnalla ilmapommituksiin Isisiä vastaan.

Ilmaiskut eivät ole joulukuussa laantuneet. Yhdysvallat liittolaisineen iski torstaina Isisin asemiin Irakissa ja Syyriassa yhteensä 22 kertaa, liittouma kertoi perjantaina. Iskuista kolme tehtiin Syyriassa ja yhdeksäntoista Irakissa.

Myöhään perjantaina YK:n turvallisuusneuvoston oli määrä käsitellä päätöslauselmaa, jossa vaaditaan rauhanneuvottelujen aloittamista tammikuussa. Assadin tärkein tukija Venäjä on tähän saakka estänyt turvallisuusneuvostoa puuttumasta verenvuodatukseen Syyriassa.

Venäjän on tehnyt omia ilmaiskujaan Isisiä vastaan Syyriassa, mutta Yhdysvaltojen johtama liittouma on syyttänyt sen hyökkäävän myös muita kapinallisryhmiä vastaan ja aiheuttavan sivullisia uhreja iskuillaan.

Syyrian sotaa Lontoosta käsin tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö syytti Venäjää perjantaina 46 siviilin tappamisesta ilmapommituksillaan, uutistoimisto AFP kertoi.

Siviiliuhrit kuolivat Isisin ”pääkaupunkinaan” pitämässä Raqqassa sekä Aleppon ja Idlibin maakunnissa. Syrian Observatory for Human Rights sanoo erottavansa Syyrian ilmavoimien, Venäjän ja Yhdysvaltojen johtaman liittouman ilmaiskut arvioimalla lentoratoja, koneiden lähtökenttiä ja käytettyä kalustoa. Uhrien tunnistamisesta vastaa aktivistien verkosto paikan päällä Syyriassa.

Järjestön mukaan Venäjän ilmaiskuissa on syyskuun lopusta lähtien kuollut noin 1 900 ihmistä, joista yli 600 on siviilejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat