Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki sanoo tappaneensa ainakin 102 kurditaistelijaa viidettä päivää kestävissä taisteluissa

Taisteluissa on uutistoimisto AFP:n mukaan kuollut myös kaksi Turkin armeijan sotilasta.

Ulkomaat
 
MURAD SEZER / Reuters
Poika ja nainen katsovat ulos luodinreikien täyttämästä talosta Silvanin kaupungissa Diyarbakirin maakunnassa joulukuun 7. päivä 2015. Turkin armeija on tehnyt alueella useita PKK:n vastaista operaatioita.
Poika ja nainen katsovat ulos luodinreikien täyttämästä talosta Silvanin kaupungissa Diyarbakirin maakunnassa joulukuun 7. päivä 2015. Turkin armeija on tehnyt alueella useita PKK:n vastaista operaatioita. Kuva: MURAD SEZER / Reuters

Turkki on tappanut ainakin 102 kurdikapinallista neljä päivää kestäneissä taisteluissa Kaakkois-Turkissa, uutistoimistot kertovat Turkin turvallisuusviranomaisten ja armeijan antamiin tietoihin viitaten.

Taisteluissa on lisäksi kuollut kaksi Turkin armeijan sotilasta ja viisi siviiliä. Kolme poliisia on haavoittunut.

Taistelut ovat osa Turkin turvallisuusjoukkojen uutta hyökkäystä Kurdistanin työväenpuoluetta (PKK) vastaan. Turkki, Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat määritelleet PKK:n terroristijärjestöksi.

Turkin armeija on omien sanojensa mukaan tehnyt myös ilmaiskuja PKK:n leireihin Pohjois-Irakissa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Turkin ja PKK:n kaksi vuotta kestänyt tulitauko mureni heinäkuussa. Samalla loppuivat myös rauhanneuvottelut lähinnä kurdien asuttamilla Kaakkois-Turkin alueilla, jossa PKK:n ja Turkin välinen, yli 30 vuotta kestänyt konflikti on aiheuttanut yli 40 000 ihmisen kuoleman. PKK kannattaa kurdien itsehallintoa Kaakkois-Turkissa.

”Operaatiot alueella jatkuvat määrätietoisesti niin kauan, että yleinen järjestys on palautettu”, Turkin armeija sanoi lausunnossa uutistoimisto Anadolulle, Reuters kertoo.

Useisiin Kaakkois-Turkin kaupunkeihin on määrätty osittaisia ulkonaliikkumiskieltoja. Diyarbakirissa ihmiset uhmasivat ulkonaliikkumiskieltoa perjantaina ja osoittivat mieltään Turkin sotilasoperaatiota vastaan. Diyarbakir on yksi Kaakkois-Turkin suurimpia kaupunkeja. Asukkaita on yli 900 000. Mielenosoitukset jatkuivat lauantaina ja Reutersin mukaan niissä kuoli yksi turkkilaissotilas.

Rajakaupunki Nusaybinissa kolme poliisia loukkaantui PKK:n tekemässä raketti-iskussa, turvallisuusviranomaiset sanoivat Reutersin mukaan.

Kurditaistelijoita kuoli puolestaan Cizren ja Silopin kaupungeissa lähellä Turkin Syyrian- ja Irakin-rajaa. Cizressä kuoli armeijan mukaan myös yksi turkkilaissotilas, Reuters kertoo. Kumpikin kaupunki on Turkin uuden PKK:n vastaisen operaation keskeisiä kohteita. Operaatiossa on mukana jopa 10 000 poliisia ja sotilasta. Apuna on myös panssarivaunuja.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi Reutersin mukaan tällä viikolla, että kurditaistelijat ”tuhottaisiin” taloihinsa ja juoksuhautoihinsa ja että operaatiot rajaseudulla jatkuisivat niin kauan kunnes alue on ”puhdistettu” taistelijoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat