Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki lupasi vetää joukkojaan pois Irakista sen jälkeen kun Obama patisti Erdoğania

Turkki toi Mosulin alueelle raskasta kalustoa ja sotilaita omien sanojensa mukaan tukemaan siellä sijaitsevaa koulutusleiriä.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Turkki lupasi lauantaina ”jatkaa” joukkojen vetämistä pois Pohjois-Irakista, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama patisti Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğania liennyttämään jännitteitä Ankaran ja Bagdadin välillä, uutistoimisto AFP kertoo.

”Kun otetaan huomioon aiheen arkuus Irakin puolella, Turkki jatkaa jo alkanutta Mosulin maakuntaan sijoitettujen joukkojen poisvetämistä”, Turkin ulkoministeriö sanoi lausunnossa AFP:n mukaan.

Irakin hallitus vaati aiemmin tällä viikolla turkkilaisten joukkojen ”täydellistä vetäytymistä” Irakin alueelta.

Turkki toi Mosulin alueelle raskasta kalustoa ja sotilaita omien sanojensa mukaan tukemaan siellä sijaitsevaa koulutusleiriä. Tämän se teki ilman Irakin hallituksen lupaa. AFP:n mukaan Turkki toi viime viikolla paikalle jopa 150–300 sotilasta ja 20 panssarivaunua. Irakin hallituksen mielestä Turkki tunkeutui Irakiin laittomasti.

Obama soitti Erdoganille perjantaina ja pyysi häntä liennyttämään tilannetta Irakin ja Turkin välillä. Obama vaati, että Turkki jatkaa joukkojen määrän vähentämistä Irakissa. Obama sanoi mukaan myös, että Turkin pitää ”kunnioittaa Irakin suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta”.

Turkki aloitti joukkojen osittaisen vetäytymisen tämän viikon maanantaina.

Lauantaina Turkin ulkoministeriö sanoi AFP:n mukaan, että Ankaran ja Bagdadin välillä oli ”puutetta viestinnästä” Turkin Irakiin lähettämien joukkojen osalta. Viime viikolla Turkin hallitus ei ilmeisesti puhunut Irakin hallituksen kanssa lainkaan, vaan suunnitteli kokousta vain Pohjois-Irakin viranomaisten kanssa. Irakin hallitus ehti pyytää sekä Naton että YK:n apua Turkin maahantunkeutumisen tuomitsemiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat