Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijaryhmä kehitti superkondomin, joka tappaa hi-viruksen ja lisää nautintoa

Kondomi valmistetaan samasta materiaalista kuin piilolinssit

Ulkomaat
 

Amerikkalainen tutkijaryhmä on kehittänyt uudentyyppisen lateksittoman kondomin, josta toivotaan uutta asetta hi-virusta ja aidsia vastaan.

Normaalikondomista poiketen uusi ehkäisyväline on valmistettu joustavasta polymeeristä nimeltä hydrogeeli. Materiaalia käytetään muun muassa kertakäyttöpiilolinsseissä.

Uuden materiaalin lisäksi kondomissa on kasvipohjaista antioksidanttia. Yhdisteen tehtävänä on tappaa hi-virus, jos kondomi sattuu repeämään yhdynnän aikana.

Useat kansainväliset mediat kuten Independent ja BBC kertoivat tällä viikolla keksinnöstä.

Teksasilaisen A&M-yliopiston tutkijat toivovat saavansa kondomille nopeasti patentin. Tuotetta testataan vielä ainakin puoli vuotta.

”Superkondomi voi auttaa taistelussa hiv-infektiota vastaan, ja voi myös estää ei toivottuja raskauksia ja sukupuolitauteja. Jos me onnistumme, voimme mullistaa hi-viruksen ehkäisyn”, tutkijaryhmän johtaja, apulaisprofessori Mahua Choudhury kertoo tiedotteessa.

Choudhury on yksi 54 tutkijasta, joka sai tänä vuonna Microsoftin perustajan Bill Gatesin ja hänen vaimonsa Melindan perustaman säätiön apurahan. Kyseisen apurahan tarkoituksena on kehittää juuri lateksiton kondomi hiv-tartuntojen vähentämiseen.

Tutkijaryhmän mukaan kondomissa käytettävällä antioksidantilla on stimuloivia ominaisuuksia, joka lisäävät seksuaalista nautintoa. Tämän takia tutkijat uskovat, että ihmiset käyttävät mieluummin kuin perinteisiä kondomeja

Noin 39 miljoonaa ihmistä on kuollut hi-viruksen aiheuttamaan aidsiin vuoden 1981 jälkeen. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan maailmassa on noin 37 miljoonaa hiv-positiivista. Suomessa elää noin 3000 hiv-positiivista ihmistä. Viime vuonna aidsiin kuoli maailmassa 1,2 miljoonaa ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat