Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan poliisi pidätti eläkkeelle jääneen poliisin Air Francen tekopommista

Ulkomaat
 
JOSEPH OKANGA
Air Francen Pariisiin matkalla ollut Boeing 777 -lentokone teki hätälaskun Mombasaan pommiepäilyn vuoksi.
Air Francen Pariisiin matkalla ollut Boeing 777 -lentokone teki hätälaskun Mombasaan pommiepäilyn vuoksi. Kuva: JOSEPH OKANGA

Ranskan poliisi pidätti maanantaina eläkkeelle jääneen poliisin epäiltynä Air Francen lentokoneesta löytyneestä tekopommista, kertoo uutistoimisto AFP.

58-vuotias mies pidätettiin ja hänen vaimoaan kuulusteltiin tapahtumien todistajana päivä sen jälkeen, kun pariskunta oli laskeutunut Pariisiin. Poliisi ei ole antanut vielä tarkempia tietoja pariskunnasta.

Mauritiukselta lähtenyt ja Pariisiin matkalla ollut Air Francen kone teki sunnuntaina hätälaskun Mombasaan Keniaan sen jälkeen, kun koneen vessasta löytyi epäilyttävä esine.

Matkustaja kertoi esineestä lentohenkilökunnalle, joka tiedotti asiasta koneen kapteenille. Hätälaskun jälkeen matkustajat evakuoitiin ja poliisin pommiasiantuntijat tutkivat epäilyttävän esineen.

Lentoyhtiön toimitusjohtajan Frederic Gageyn mukaan tutkimuksissa kävi ilmi, ettei esine ollut pommi. Se oli tehty pahvista ja paperista, ja siihen oli asennettu munakello.

”Löydetty esine ei olisi voinut aiheuttaa räjähdystä”, Gageyn kertoi sunnuntaina.

Maanantaina lentoyhtiö Air France kertoi aloittaneensa oikeustoimet tekopommin vuoksi. Yhtiön tiedottajan mukaan ”lentoyhtiö on nostanut kanteen tuntemattomia henkilöitä vastaan muiden matkustajien hengen vaarantamisen vuoksi”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat