Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrialaispakolainen ui seitsemän tuntia päästäkseen Eurooppaan

Ameer Mehtr käytti useita kuukausia valmistautuen matkaansa uimalla lähes joka päivä meressä valmentajan johdolla.

Ulkomaat
 

Ameer Mehtr teki matkan, johon moni ei pystyisi: syyrialaispakolainen ui seitsemän tunnin matkan Turkista Kreikkaan päästäkseen Eurooppaan, kertoo brittilehti Independent.

Independentin haastattelussa Mehtr saaneensa idean vaarallisesta uintimatkasta, kun hänellä ei ollut tarpeeksi rahaa maksaakseen salakuljettajille matkaa Eurooppaan.

Aiemmin Syyrian kansallisessa uintijoukkueessa Damaskoksessa uinut Mehtr tajusi, että hänen ainoa mahdollisuutensa päästä Eurooppaan olisi uida Turkista Egeanmeren ylitse Kreikan Samokselle.

Mehtr käytti useita kuukausia valmistautuen matkaansa uimalla lähes joka päivä meressä valmentajan johdolla. Kun Mehtr oli selvittänyt, mikä olisi lyhin reitti Samoksen saarelle, hän tarttui syyskuussa tuumasta toimeen.

Matkan alkutaival oli rankka: Mehtrin piti juosta yli tunti karkuun Turkin poliiseja, jotka etsivät rannoilta salakuljettajia. Mereen päästyään väsynyt Mehtr joutui aloittamaan uimisen heti, jottei jäisi kiinni.

Uimarilla oli päällään vain uimahousut, -lasit sekä -silmälasit ja nenänsulkija. Vyötäröllään Mehtrillä oli kännykkä sekä muutama muistisiru, jotka olivat täynnä kuvia perheestä ja kotimaasta. Hänen ainoa ravinnonlähteensä olivat muovikelmuun käärityt taatelit.

Lopulta Mehtr pääsi kuin pääsikin Samokselle. Pitkä matka ei ollut kuitenkaan vielä ohitse: syyrialaispakolainen joutui kävelemään yli yhdentoista kilometrin matkan päästäkseen portille, jolla EU:n virkamiehet rekisteröivät hänet pakolaiseksi.

Mehtr asui kuukauden Euroopan pakolaisleireillä, matkusti lopulta Ruotsiin ja asuu nyt vastaanottokeskuksessa. Uskomattomasta kertomuksestaan huolimatta hän vakuuttaa, ettei hänen tarinansa ole ainutlaatuinen – useat muutkin pakolaiset ovat uineet Eurooppaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat