Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjältä yllättävä päätös: Ruokapakotteet myös Ukrainalle

Ulkomaat
 
RIA Novosti / Reuters
V enäjän pääministeri Dimitri Medvedev (oik.) piti tiedotustilaisuuden Gorkissa maanantaina.
V enäjän pääministeri Dimitri Medvedev (oik.) piti tiedotustilaisuuden Gorkissa maanantaina. Kuva: RIA Novosti / Reuters

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ilmoitti maanantaina allekirjoittaneensa asetuksen kauppapakotteista Ukrainalle. Pakotteet tulevat voimaan tammikuun 1. päivänä ja ovat samat kuin EU-maille asetetut eli koskevat ennen kaikkea elintarvikkeita.

Ilmoitus tuli yllätyksenä, sillä vielä viime kuussa presidentti Vladimir Putin piti Ukrainalle asetettavia pakotteita tarpeettomina. Medvedev perusteli päätöstä Ukrainan ja EU:n välisen lähentymissopimuksen taloudellisten osien voimaantulolla ensi vuoden alussa.

”Ensimmäinen tammikuuta 2016 vastapakotteet laajenevat koskemaan Ukrainaa, koska Ukraina liittyy EU:n ja Yhdysvaltain Venäjän-vastaisiin pakotteisiin”, Medvedev perusteli lehdistötilaisuudessa Moskovassa. ”Olen juuri allekirjoittanut hallituksen tätä koskevat päätökset.”

Moskovan EU-maita vastaan asettamat pakotteet ovat kasvattaneet lihan tuontia Ukrainasta. Sianlihan tuonti peräti moninkertaistui Moskovan WTC-keskuksen julkaiseman tilaston mukaan kuluvan vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2014.

Sen sijaan juuston, juuresten ja hedelmien, makkaroiden ja maidon tuonti Ukrainasta Venäjälle on yllättäen vähentynyt tänä vuonna selvästi. Ylipäätään Venäjän tuonti Ukrainasta on romahtanut kolmessa vuodessa runsaasta 13 miljardista dollarista 4,2 miljardiin dollariin vuodessa.

Venäjä on jo aiemmin ilmoittanut, että se poistaa Ukrainalta tähän asti voimassa olleet tullihelpotukset, kun Ukrainan ja EU:n tullipykälät astuvat voimaan tammikuun alussa. Pääministeri Medvedev allekirjoitti maanantaina myös pykälät tullien korotuksista.

Medvedevin ilmoitus tuli samaan aikaan kun EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström, Venäjän talousministeri Aleksei Uljukajev ja Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin kävivät vielä neuvotteluja riidan ratkaisemisesta Brysselissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat