Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-maat ilmoittivat jatkavansa Venäjän-vastaisia pakotteita

Pakotteiden jatkamisesta sovittiin puolella vuodella, koska Minskissä solmittu Itä-Ukrainan rauhansopimus ei pidä.

Ulkomaat
 

EU-maat ilmoittivat maanantaina jatkavansa Venäjän-vastaisia pakotteita, joita ne ovat määränneet Venäjän toiminnasta Ukrainassa.

Pakotteet ovat määräaikaisia ja ne olivat taas umpeutumassa. Neuvosto sopi niiden jatkamisesta taas puolella vuodella, koska Minskissä solmittu Itä-Ukrainan rauhansopimus ei edelleenkään täysin pidä.

”Koska Minskin sopimusta ei tulla panemaan täysin toimeen 31. joulukuuta 2015 mennessä, pakotteiden voimassaoloaikaa on päätetty jatkaa samalla kun neuvosto jatkaa toimeenpanon arviointia”, neuvosto ilmoitti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Päätöksen oli oletettu olevan muodollisuus, josta jäsenmaiden suurlähettiläät olisivat sopineet jo joulukuun alkupuolella.

Päätös kuitenkin viivästyi, kun erityisesti Italia ilmoitti vaativansa asiasta syvällisempiä keskusteluja. Italialla on perinteisesti ollut hyvät suhteet Venäjään.

Nyt Italia on ihmetellyt, miten EU voi yhtä aikaa määrätä pakotteita Venäjälle ja yrittää saada sen tukea tärkeissä kansainvälisissä asioissa kuten taistelussa äärijärjestö Isisiä vastaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Italia ei kuitenkaan saanut asiaa huippukokouksen asialistalle. Nyt asiasta siis saatiin sopu.

Venäjä arvosteli ilmoitusta tuoreeltaan.

”On välttämätöntä huomauttaa, että EU mieluummin kuin luo rakentavaa yhteistyötä terrorismin kaltaisia aikamme tärkeitä haasteita vastaan, se jatkaa mieluummin lyhytnäköistä pakotepeliään”, Venäjän ulkoministeriö ilmoitti tiedotteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat