Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unicef: Miljoona lasta joutunut jättämään koulunsa Boko Haramin iskujen vuoksi

Yli 2 000 koulua on suljettuina Nigeriassa, Kamerunissa, Tšadissa sekä Nigerissä.

Ulkomaat
 
STRINGER
Boko Haram on aiheuttanut sekasortoa Afrikassa pelottelemalla lapsia kouluistaan, tappamalla ja kaappaamalla ihmisiä. Boko Haramin kynsistä pelastetut naiset odottivat lääkehoitoa leirillä Koillis-Nigeriassa 29. lokakuuta 2015.
Boko Haram on aiheuttanut sekasortoa Afrikassa pelottelemalla lapsia kouluistaan, tappamalla ja kaappaamalla ihmisiä. Boko Haramin kynsistä pelastetut naiset odottivat lääkehoitoa leirillä Koillis-Nigeriassa 29. lokakuuta 2015. Kuva: STRINGER

YK:n lapsijärjestö Unicef arvioi, että jopa miljoona lasta on joutunut jättämään koulukäynnin Nigeriassa ja sen naapurimaissa terroristijärjestö Boko Haramin väkivaltaisuuksien vuoksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Yli 2 000 koulua on suljettuina Nigeriassa, Kamerunissa, Tšadissa sekä Nigerissä ja satoja kouluja on ryöstetty tai tuhottu Boko Haramin väkivaltaisuuksien seurauksena.

”Mitä kauemmin lapset ovat poissa koulusta, sitä alttiimpia he ovat hyväksikäytölle, kaappauksille ja lapsisotilaiksi värväämiselle”, sanoi Unicefin Länsi- ja Keski-Afrikan aluejohtaja Manuel Fontaine.

Sitä mukaa, kun Nigerian armeija on onnistunut valtaamaan maata takaisin koillisesta, jotkut koulut ovat Unicefin mukaan voineet jälleen aloittaa toimintansa. Monet kouluista ovat kuitenkin liian täynnä, ja niistä puuttuvat tarvittavat oppimisvälineet.

Boko Haram on nigerialainen terroristijärjestö, jonka pyrkimys on syrjäyttä Nigerian hallinto. Järjestön mukaan koulutus pilaa suhteen Jumalaan.

Viime vuoden huhtikuussa Boko Haram kaappasi 276 koulutyttöä Koillis-Nigeriassa Chibokin kylässä. Global Terrorism Index on laskenut, että Boko Harem tappioi 6 644 ihmistä vuonna 2014. Uhrien määrällä mitattuna Boko Haram on maailman vaarallisin terroristiryhmä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat