Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vakoilua, lahjuksia, laittomia armahduksia? Panama metsästää maan entistä presidenttiä rikosepäilyjen vuoksi

Panaman entistä presidenttiä Ricardo Martinellia syytetään julkisten varojen väärinkäytöstä, talousrikoksista, lahjuksista ja laittomista armahduksista.

Ulkomaat
 
Panaman entistä presidenttiä epäillään lukuisista rikoksista
Panaman entistä presidenttiä epäillään lukuisista rikoksista
Panaman entinen presidentti Ricardo Martinelli tapasi Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman Valkoisessa talossa vuonna 2011.

Panaman oikeusistuin määräsi maanantaina pidättämään maan entisen presidentin Ricardo Martinellin, jota syytetään muun muassa julkisten varojen käytöstä yli 150 ihmisen laittomaan vakoiluun, kertoo uutistoimisto Reuters.

Martinellia syytetään julkisten varojen väärinkäytön lisäksi talousrikoksista, lahjuksista ja laittomista armahduksista.

Syyttäjän mukaan Martinelli käytti veronmaksajien rahoja ja hallinnon työntekijöitä puheluiden kuuntelemiseen, viestien lukemiseen sekä aktivistien, poliitikkojen, ammattiyhdistysten, asianajajien, lääkäreiden ja muiden kansalaisyhteiskunnan ryhmien seuraamiseen.

Martinelli toimi Panaman presidenttinä vuosina 2009–2014. Hän pakeni Panamasta tammikuussa ja nyt hänen uskotaan asuvan Miamissa Yhdysvalloissa.

Martinelli kommentoi uutista Twitter-tilillään myöhään maanantaina toteamalla, että tämä oli poliittisen oikeudenkäynnin ensimmäinen kierros. Hän myös totesi aiemmin joulukuussa, että syytökset ovat osa nykyisen presidentin Juan Carlos Varelan johtamaa kostokampanjaa häntä vastaan.

Viranomaiset eivät antaneet tarkempia tietoja siitä, miten Martinellin pidätys toteutetaan, sillä häntä ei ole nähty Panamassa kuukausiin.

Reuters
Panaman entinen presidentti Ricardo Martinelli.
Panaman entinen presidentti Ricardo Martinelli.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat