Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus: Joulupukki asuu Pohjoisnavalla

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus Norad seuraa Joulupukin matkaa aattoiltana. Noradin mukaan pukin reki lähtee lentomatkalleen Pohjoisnavalta.

Ulkomaat
 
Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus seuraa Joulupukin matkaa
Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus seuraa Joulupukin matkaa
Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus Norad seuraa aattoiltana verkkosivustollaan Joulupukin matkanteon etenemistä.

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus Noradin (North American Aerospace Defense Command) tehtävänä on valvoa satelliiteilla ja tutkilla Yhdysvaltojen ja Kanadan ilmatilaa.

Aattoiltana Norad kuitenkin raportoi Joulupukin etenemistä ympäri maapallon.

Kyseessä on traditio, joka periytyy vuodelta 1955. Tuolloin kauppaketju Sears painoi mainokseensa Joulupukin puhelinnumeron, joka vahingossa olikin Noradia edeltäneen Kansallisen ilmapuolustuksen komentokeskuksen numero. Soittotulvan seurauksena sotilasorganisaatio päätti jatkossa ylläpitää jouluista pukkiseurantaa.

Tänä päivänä Norad ylläpitää useille kielillä toimivaa verkkosivustoa Joulupukin lahjakierroksesta. Norad pyörittää myös kuumaa linjaa Joulupukille, jossa 1300 vapaaehtoista vastaanottaa lapsilta yli 120 000 puhelua.

Noradin verkkosivuston mukaan Joulupukki ei kuitenkaan asu Korvatunturilla, vaan Pohjoisnavalla.

”Sieltä hän lähtee liikkeelle ja etenee kansainväliseltä päivämäärärajalta Yhdysvaltojen itärannikolle. Pukki liikkuu ylös ja alas läpi koko Yhdysvaltojen. Lopuksi hän todennäköisesti pistäytyy Alaskassa ja jatkaa siitä hyvin ansaitulle lomalle Havaijille”, Noradin viestintävastaava luutnantti Joe Nawrocki kertoi uutistoimisto Reutersille.

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskeskus on kylmän sodan jälkeen joutunut budjettileikkausten kohteeksi ja organisaation toimintaa on supistettu. Osasyynä leikkauksille lienee se, että Noradin suorittamaa valvontaa ja tiedonkeruuta pidetään puutteellisena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat