Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholin vähimmäishinta on vastoin Euroopan unionin lakia – tuomioistuin tyrmäsi yritykset hillitä nuorten juopottelua

EU:n tuomioistuin neuvoo skotteja puuttumaan nuorten juomiseen mieluummin ”verotuksen keinoin”. Scotch Whisky Association iloitsi päätöksestä.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Euroopan unionin tuomioistuin päätti keskiviikkona, että Skotlannin alkoholin vähimmäishintajärjestelmä on vastoin EU:n lakeja.

Skotlannin parlamentti hyväksyi vuonna 2012 vähimmäishintaa koskevan lakiuudistuksen, jonka tavoitteena on puuttua ”Skotlannin epäterveelliseen suhteeseen alkoholiin”. Erityisesti lainsäädännöllä on yritetty hillitä nuorten juomista.

Tuomioistuimen mukaan Skotlannin järjestelmä rikkoo yhteismarkkinoiden sääntöjä, ja sen tavoite saavutettaisiin paremmin verotuksen keinoin.

Päätöksen mukaan Skotlannin lainsäädäntö ”rajoittaa merkittävästi markkinoita”. Sen tuloksena halvemmat alkoholin vientituotteet menettävät kilpailuetunsa, tuomioistuimen perusteluissa sanotaan.

”On riittävästi syitä todeta, että järjestely muodostaa esteen tavaroiden vapaalle liikkuvuudelle”, tuomioistuin totesi.

Sen sijaan verot eivät ole tuomioistuimen mukaan yhtä lailla rajoittavia, sillä ”kauppiailla säilyy vapaus määrittää myyntihintansa”.

Asiasta EU-tuomioistuimeen valittanut Scotch Whisky Association ja muut alkoholin tuottajat olivat iloisia päätöksestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat