Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä sanoo Suomen pidättäneen sen kansalaisen USA:n pyynnöstä – HS sai vahvistuksen kiinniotolle

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Venäjän ulkoministeriön internetsivusta.
Kuvakaappaus Venäjän ulkoministeriön internetsivusta.

Venäjän ulkoministeriön mukaan Suomi on pidättänyt Yhdysvaltojen pyynnöstä Venäjän kansalaisen Juri Jefremovin. HS sai myöhään keskiviikkoiltana vahvistuksen, että Jefremov on otettu kiinni Suomessa.

Epäillystä rikoksesta ei ole toistaiseksi tietoa.

Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusvaltuutettu Konstantin Dolgov ilmoittaa olevansa huolissaan pidätetyn ihmisoikeuksista, jos hänet luovutetaan Yhdysvaltoihin.

Jefremovia saattaa uhata politisoitunut ja puolueellinen oikeuskäsittely ”amerikkalaiseen tyyliin”, kuten jo ”aiemmin monia muita venäläisiä”, ulkoministeriön sivulla julkaistussa valtuutetun tiedotteessa sanotaan.

Venäjän ulkoministeriön mukaan Jefremov on jo neljäs tänä vuonna Suomessa pidätetty Venäjän kansalainen. Venäjä ei hyväksy hänen luovutustaan.

Ministeriö ei mainitse syytä Jefremovin pidätykseen.

Venäjä ohjeistaa ulkomaanmatkoja suunnittelevia kansalaisiaan punnitsemaan riskejä etenkin, jos on aihetta epäillä Yhdysvaltojen viranomaisilla olevan vaateita heitä kohtaan.

Suomen oikeusministeriöllä ei ollut keskiviikkoiltana tietoa pidätyksestä. Joka tapauksessa tiedon kulkeutumisessa ministeriöön saakka menee yleensä joitain päiviä, viestintäjohtaja Kati Pärnänen sanoi HS:lle.

Venäjä ei ole lähestynyt ministeriötä asiassa suoraan.

Pärnäsen mukaan luovutukset sinänsä ovat normaalia maiden välistä yhteistyötä.

Aiemmin joulukuun alussa uutisoitiin, että korkeimman oikeuden mukaan Suomi voi luovuttaa Yhdysvaltoihin kaksi venäläismiestä, joita epäillään Yhdysvalloissa mittavasta savukkeiden salakuljetuksesta.

KKO:n mukaan ei ole esitetty selvitystä siitä, että Yhdysvallat loukkaisi miesten ihmisoikeuksia heidän kansalaisuutensa takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat