Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irakin armeija eteni Ramadin keskustassa

Isisin asentamat miinakentät ovat vaikeuttaneet alueiden valtaamista.

Ulkomaat
 

Irakin armeija uskoo valtaavansa muutamassa päivässä Ramadin kaupungin terroristijärjestö Isisiltä.

”Tulevina päivinä kerromme hyviä uutisia Ramadin täydellisestä vapauttamisesta”, armeijan esikuntapäällikkö, kenraaliluutnantti Othman al-Ghanemi sanoi keskiviikkona Irakin valtiontelevisiolle Iraqia TV:lle uutistoimisto Reutersin mukaan.

Irakin armeija aloitti hyökkäyksen Ramadin kaupungin keskustaan tiistaiaamuna. Isis valtasi kaupungin toukokuussa, mutta viime viikkoina järjestö on saarrettu yhä kutistuvalle saarekkeelle kaupungin keskustaan.

Ramadissa on arviolta vain 200–350 Isisin asemiestä, mutta eteneminen kaupungin ytimeen on silti ollut hidasta. Tämä johtuu siitä, että Isis on miinoittanut laajoja alueita itse virittämillään pommeilla ja pommiansoilla. Irakin armeijan taktiikka ei ole toiminut Isisiä vastaan.

Britannian yleisradion haastatteleman yhdysvaltalaisen sotilasasiantuntijan mukaan Irakin armeijan sotilaat on koulutettu taistelemaan erilaista vihollista vastaan. Uudenlaisen sotataktiikan omaksuminen on kuitenkin auttamassa sitä eteenpäin.

Yhdysvallat koulutti vuosien ajan Irakin armeijan sotilaita taistelemaan sellaista terroristijärjestöä vastaan, joka teki yllätysiskuja ja pakeni nopeasti paikalta.

”Sissitaktiikoissa ja kapinallisten taktiikoissa on kyse siitä, että isketään ja juostaan. Siinä vältellään isoja yhteenottoja”, kenraali Steve Warren sanoi BBC:lle.

Isis kuitenkin pyrkii saamaan alueita haltuunsa ja vakiinnuttamaan niille oman valtion.

Warrenin mukaan esimerkiksi Ramadissa Isis on pystyttänyt tehokkaan puolustusaseman rakentamalla ympärilleen miinakenttiä. Miinakenttiä kohti on suunnattu konekivääreitä ja kranaatinheittimiä, joilla estetään yritykset raivata miinakentät.

Warrenin mukaan Isisiä vastaan on nyt otettu käyttöön Yhdysvaltain armeijan 1990-luvulla kehittämä järjestelmä nimeltään APOBS (Anti-personnel Obstacle Breaching System). Siinä miinakentän yli ammutaan raketti, johon on kiinnitetty köysi. Köyteen on puolestaan sidottu räjähteitä. Kun räjähdeköysi laskeutuu miinakentän ylle, räjähteet räjäyttävät kentän läpi ”kujan”, jota pitkin joukot voivat edetä nopeasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat