Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian hallitus valmis mukaan rauhanneuvotteluihin

Ulkomaat
 
HS–AFP
JASON LEE
Syyrian ulkoministeri Walid al-Muallem puhui lehdistötilaisuudessa Kiinassa sen jälkeen, kun hän oli keskustellut Kiinan ulkoministerin Wang Yin kanssa.
Syyrian ulkoministeri Walid al-Muallem puhui lehdistötilaisuudessa Kiinassa sen jälkeen, kun hän oli keskustellut Kiinan ulkoministerin Wang Yin kanssa. Kuva: JASON LEE

Syyrian hallitus on valmis osallistumaan rauhanneuvotteluihin Genevessä sisällissodan lopettamiseksi, sanoi maan ulkoministeri torstaina.

”Syyria on valmis osallistumaan syyrialaisten dialogiin Genevessä ilman mitään ulkomaista väliintuloa”, ulkoministeri Walid al-Muallem sanoi virallisella vierailulla Kiinassa.

Kiina on jäsen YK:n turvallisuusneuvostossa, joka hyväksyi viime viikolla päätöslauselman Syyrian sisällissodan lopettamiseksi.

”Delegaatiomme on valmis heti kun saamme listan opposition neuvottelijoista”, al-Muallem sanoi.

Ulkoministeri sanoi hallituksen odottavan myös listaa ”terroristijärjestöistä”, joiden ei sallita osallistuvan neuvotteluihin. YK antoi listan koostamisen tehtäväksi Jordanialle. Kiellettyihin ryhmiin kuuluvat ainakin Isis ja Al-Qaedaan kytköksissä oleva Al-Nusra Front.

Ulkoministerin mukaan hallitus aikoo muodostaa komitean selvittämään uutta perustuslakia. Tavoitteena on järjestää parlamenttivaalit suurin piirtein 18 kuukauden kuluessa.

YK:n turvallisuusneuvoston tavoitteena on saada osapuolet sopimaan tulitauosta tammikuussa, jolloin myös rauhanneuvottelut voisivat alkaa.

Al-Muallemin kommentit näyttivät olevan Syyrian hallituksen myönteisin ulostulo liittyen lokakuussa Itävallassa käynnistyneeseen Syyrian rauhanprosessiin. Tämä olisi rauhanneuvottelujen kolmas kierros Genevessä. Edelliset, alkuvuodesta 2014 käydyt neuvottelut eivät tuottaneet tulosta.

Kiina ilmoitti lisäävänsä Syyrian hallitukselle antamaansa humanitääristä apua 40 miljoonalla dollarilla ja tehostavansa yhteistyötä maan talousongelmien eteen.

KHALIL ASHAWI
Mies vieritti rengasta kapinallisten hallitsemalla alueella Maarat al-Numanin kaupungissa Syyriassa.
Mies vieritti rengasta kapinallisten hallitsemalla alueella Maarat al-Numanin kaupungissa Syyriassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat