Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahennusta herättäviä kommentteja laukoneen Trumpin kannatus vahvistuu yhä USA:ssa

Ulkomaat
 
REBECCA COOK / Reuters
Donald Trump kampanjoi Michiganissa maanantaina.
Donald Trump kampanjoi Michiganissa maanantaina. Kuva: REBECCA COOK / Reuters

Yhdysvaltojen republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivän kiinteistömiljardöörin Donald Trumpin kannatus on vahvistunut entisestään, vaikka useat hänen kommenttinsa ovat herättäneet laajaa pahennusta.

Nyt 39 prosenttia republikaanista puoluetta kannattavista äänestäjiksi rekisteröityneistä asettaa hänet ykkösehdokkaakseen, kertoo keskiviikkona julkistettu CNN/ORC:n mielipidemittaus. Uutistoimisto AFP:n mukaan seuraavaksi suosituin on senaattori Ted Cruz, joka sai 18 prosentin kannatuksen. Trumpin kannatus kasvoi kaksi prosenttiyksikköä edellisestä, marraskuussa tehdystä vastaavasta kannatusmittauksesta.

Republikaanisen puolueen johdon mielialoja Trumpin suosio ärsyttää. Äänestykset presidenttiehdokkaan valitsemiseksi alkavat helmikuussa Iowassa.

Trumpin ja Cruzin jälkeen kannatuksessa tulevat senaattori Marco Rubio ja entinen neurokirurgi Ben Carson. Kumpikin sai noin kymmenen prosentin kannatuksen.

Trumpin tuore lausunto demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivästä Hillary Clintonista herättää syytteitä seksismistä. Ruotsalainen Dagens Nyheter -lehti kirjoittaa, että Trumpin kommentti kuultiin vaalitilaisuudessa Michiganin osavaltiossa. Kiinteistömiljardööri puhui vuoden 2008 vaalikampanjasta, jossa nykyinen presidentti Barack Obama ja Hillary Clinton kilpailivat demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuudesta.

Trump sanoi, että Clinton oli veikkauksissa ykkössuosikki, mutta tämä tuli ”schlonged”. Sana on johdettu sanasta schlong, joka tarkoittaa penistä jiddišinkielellä. AFP:n mukaan Hillary Clinton vastasi sanomalla, että hän paheksuu Trumpin kampanjan sävyä ja kiihottavaa retoriikkaa, jolla tämä jaottelee ihmisiä. Clintonin mukaan Trumpin Schlonged-kommentti ei ollut ensimmäinen kerta, kun tämä osoitti mieltymyksensä seksismiin.

”Trump on todella kauhistuttava”, sanoi konservatiivinen kommentaattori William Kristol CNN:llä keskiviikkona.

Donald Trump puolustautuu sanomalla, että hänet on tarkoituksellisesti ymmärretty väärin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat