Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ainakin 18 siirtolaista hukkui varhain jouluaattona Välimerellä

Ulkomaat
 
HS–AFP

Ainakin 18 siirtolaista hukkui liian täynnä olevan veneen upotessa Egeanmerellä varhain jouluaattona. Siirtolaiset olivat matkalla kreikkalaiselle Lesboksen saarelle.

Puinen vene kaatui korkeassa aallokossa, turkkilainen uutistoimisto Doğan kertoi.

Hukkuneiden joukossa oli ainakin kuusi lasta.

Turkin rannikkovartiosto etsi kadoksissa olevia turmapaikalla, ja paikalle lähetettiin sukeltajia läheisestä Izmirin kaupungista.

YK:n pakolaisjärjestö ja Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö sanoi tällä viikolla, että Eurooppaan on saapunut yli miljoona siirtolaista ja pakolaista kuluneena vuonna. Useimmat heistä ovat tulleet meriteitse Kreikkaan.

Kreikan poliisi kertoi keskiviikkona ainakin 13 ihmisen hukkuneen heidän veneensä upottua Egeanmerellä Välimeren pohjukassa.

Useimmat merireittiä Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset lähtevät matkaan Turkista, jossa on tällä hetkellä ainakin 2,2 miljoonaa syyrialaista pakolaista.

Turkki ja Euroopan unioni pääsivät marraskuun sopimukseen Eurooppaan suuntaavien pakolaismäärien hillitsemisestä. Sopimuksen mukaan Turkki alkaa valvoa rajojaan paremmin ja saa vastineeksi taloudellista tukea.

Sopimuksen jälkeen Turkin rannikkovartiosto ja poliisi ovat tehostaneet läsnäoloaan rannikolla, jossa salakuljettavat pyörittävät liiketoimintaansa. Pakolaisten tulo Eurooppaan ei silti ole juuri ehtynyt. Joulukuussa Turkista on tullut Kreikkaan noin 4 000 ihmistä päivässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat