Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äärijuutalaisten häävideolla silvotaan surmatun palestiinalaislapsen kuvaa – Israelin johto tyrmistyi

Israelissa on noussut kohu videosta, jossa nuoret äärijuutalaiset juhlivat kesällä surmatun palestiinalaislapsen kuolemaa. Asiasta kertoo The Guardian nettisivuillaan.

Ulkomaat
 

Israelissa on noussut kohu videosta, jossa nuoret äärijuutalaiset juhlivat kesällä surmatun palestiinalaislapsen kuolemaa. Asiasta kertoo The Guardian nettisivuillaan.

Video kuvattiin hääjuhlissa Israelissa kolme viikkoa sitten. Muutaman sekunnin pituisella videolla näkee, kuinka nuoret tanssivat perinnemusiikin tahtiin muun muassa aseita, puukkoja ja polttopulloa heilutellen. Israelilaislehti Haaretzin julkaisema video alla:

Yksi juhlijoista puukottaa palestiinalaisen Ali Dawabshehin valokuvaa. Puolitoistavuotias Dawabsheh kuoli heinäkuun lopussa Duman kylässä Palestiinassa tehdyssä tuhopoltossa. Tekijät iskivät kahteen dumalaiskotiin polttopulloilla. Toisessa talossa asunut Dawabsheh ja hänen molemmat vanhempansa kuolivat iskussa. Tuhoiskusta epäillään kolmea äärijuutalaista.

Pariskunta, jonka hääjuhlissa kohuttu video on kuvattu, kuuluu israelilaisen Channel 10 -kanavan uutisen mukaan myös maan äärioikeistoon.

Useat Israelin poliittiset ja uskonnolliset johtohenkilöt ovat tuominneet videon. Pääministeri Benjamin Netanjahu kutsui videota shokeeraavaksi ja sanoi siinä esiintyneiden nuorten olevan ”uhka Israelin yhteiskunnalle ja turvallisuudelle.” Keskustavasemmistolaisen sionistiunionin johtaja Isaac Herzog kirjoitti Twitterissä videon ihmisten häpäisevän koko juutalaisuuden ja vaati heidän pikaista vangitsemistaan.

Väkivaltaisuudet israelilaisten ja palestiinalaisten välillä ovat kiihtyneet Israelissa sekä Länsirannalla. Lokakuun alussa alkaneissa puukotuksissa, päälleajoissa ja ammuskeluissa oli joulukuun puoleenväliin mennessä kuollut 19 israelilaista ja ainakin 106 palestiinalaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat