Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Missä joulupukki on? Ilmapuolustuksen komentokeskus ja Google kertovat

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Noradsanta-sivulta.
Kuvakaappaus Noradsanta-sivulta.

Missä joulupukki on? Teknologia antaa vastauksen. Sekä Google että Yhdysvaltojen ja Kanadan yhteinen ilmapuolustuskomentokeskus tarkkailevat maailman suosituimman miehen liikkeitä.

Ilmapuolustuskomentokeskus Norad on tarkkaillut joulupukin mystisiä liikkeitä armeijan tutkien avulla nyt 60 vuotta. Npr-verkkolehden mukaan palvelu käynnistyi vuonna 1955 yllättävästä painovirheestä lehti-ilmoituksessa.

Joulupukin kuuman linjan numero oli kirjoitettu paikallisen tavaratalon mainoksessa väärin, ja se johti punaiseen puhelimeen - mutta puhelin oli ilmapuolustuskomentokeskuksen eversti Harry Shoupin pöydällä. Numeron oli tarkoitus olla vain puolustusministeriön ja Shoupin tiedossa, mutta Shoupin vastatessa linjalla oli pieni lapsi, joka kysyi joulupukkia.

Shoup ei hennonnut tuottaa lapselle pettymystä, vaan esiintyi joulupukkina. Lopulta puhelimiin tarvittiin vastaamaan muutama muukin ohjuspuolustuskeskuksen työntekijä, ja kenraali Shoup sai lempinimen Santa Colonel, joulueversti.

Nyt maailman uteliaille on avattu oma puhelinnumero, sähköpostiosoite, Twitter, Youtube, Facebook- ja Google plus -tilit sekä mobiilisovellukset Windows-, App Store- ja Google Play-kaupoissa.

Verkkosivulla NoradSanta.org pukin koko matka ympäri maailman näkyy suorana lähetyksenä.

Yhdysvaltojen hallinnon lisäksi myös Google on panostaa joulupukin liikkeiden kartoittamiseen. Joulupukin jäljitin toimii nyt yhdettätoista vuotta.

Sekä Norad että Google antavat melko yhtäläistä tietoa joulupukin liikkeistä, vaikka Googlen pukki tuntuu kulkevan Noradin pukin liikkeitä hiukan edellä.

HS:lle tuntemattomasta syystä Googlen pukki oli iltakahdeksan jälkeen Suomen aikaa aattoiltana jakanut reilut miljardi lahjaa enemmän kuin Noradin pukki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat